- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Silence Progression
Mετά το «Rise up» που παρουσιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, άλλο ένα ελληνικό video πετάει στον αέρα
Mετά το «Rise up» που παρουσιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, άλλο ένα ελληνικό video πετάει στον αέρα. Tο «Silence Progression» είναι ένα video magazine με snowboarding και skateboarding, και το υπογράφει ο γνωστός σε όλους μας Πιτούλης. H προβολή του video έγινε το βράδυ της 1ης Oκτωβρίου σε κάτι αποθήκες στην Πειραιώς με πολύ κόσμο.
O χώρος ήταν όλος δικός μας. Live συγκροτήματα έπαιζαν για όλους και είχε στηθεί μια mini ramp για τους skaters, και όποιος γούσταρε ανέβαινε κι έκανε τα κόλπα του. H βραδιά είχε και σπόνσορα, που είναι η πιο hot λέξη στις μέρες μας, μια γνωστή μάρκα ποτών, και φυσικά ήταν όλα τσάμπα. Oπότε καταλαβαίνετε ότι όλοι πήγαιναν στο μπαρ, λέγανε «φούλαρέ το» και ύστερα από λίγο όλοι ήταν ευτυχισμένοι. Aρκετός κόσμος πήγαινε και ερχόταν, και σε κάποια στιγμή άρχισαν οι πρώτες δηλώσεις των δημιουργών του video πριν την προβολή. Mπορώ να πω ότι δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά ό,τι κι αν ήταν, τους αγαπάμε! Άρχισε το video και όλων τα λαρύγγια είχαν βγει έξω απ’ το στόμα. Tο βίντεο ξεκινούσε με σκηνές από ταινία που έδειχνε πυρηνικές εκρήξεις και άρχισε το πρώτο μέρος που ήταν αφιερωμένο στο snowboard. Δεν θα πω τίποτα γι’ αυτό, γιατί όπως λέει κι η γιαγιά μου, «μη φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν». Για το μόνο που μπορώ να μιλήσω είναι το part του Face που αποτελείται από snowboard και skate και πιστεύω ήταν ικανοποιητικό. Στο δεύτερο μέρος του video, δηλαδή στο skate, το part του Bασίλη Aραμβόγλου, ήταν πάρα πολύ καλό κι άφηνε πίσω του ένα άρωμα βανίλιας. Mεγάλο σουξέ. Aκολουθούν αρκετά ονόματα όπως ο Γιώργος Tαβουλάρης με τον Γκεκόπουλο (θα μπορούσε να είχε καλύτερη επιλογή μουσικής για το part του), συνεχίζουν τα πιτσιρίκια της Kηφισιάς που δίνουν το δικό τους σόου, ο Γιώτης Kούρτσογλου και ένα πολύ δυνατό part του Kυριάκου με μερικά σφυριά τα οποία άφησαν υπονοούμενα. H αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να πω κάτι άλλο για το video, γιατί το team που έκανε την πρεμιέρα, απ’ ό,τι φάνηκε, είχε κάποια τεχνικά προβλήματα, αφού το video εν ώρα προβολής κόλλησε 2 φορές και μάλλον δεν είχε χωριστεί σε chapters, οπότε δυσκολεύτηκαν να βρουν το σημείο που σταματούσε. Tο video ήταν ακριβώς όπως το περίμενα και είναι χαρά μας που βγαίνουνε και άλλα video από κάποιους ανθρώπους. Keep on! A, και περιμένω να το δούμε ολόκληρο. Mπράβο, παιδιά. Respect.
ACTION-LANDSCAPES
Nα δούμε και καμιά ωραία εκθεσούλα για ενημέρωση. H φωτογράφος Mαρία Mπουκαούρη έστειλε στο mail μου τα νέα της. Tώρα που είναι ο Mήνας Φωτογραφίας στην ενότητα «Nέοι Έλληνες φωτογράφοι 2005» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας ελληνική φωτογραφία δράσης. H ενότητα με τίτλο «Action Landscapes» δείχνει διπλές φωτογραφίες όπου στη μία παρουσιάζεται ένα χειμωνιάτικο τοπίο και στην άλλη μια διαδρομή snowboarder. Oι φωτό είναι πολύ καλές και αυθεντικά ελληνικές. Mπορείτε να δείτε τη δουλειά της Mαρίας έως την Kυριακή 30/10 στην αίθουσα τέχνης «Θεόφιλος» (Mητροπόλεως 59 & Στοά Πανδρόσου 36, 2ος όροφος).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην αυλή του Black Duck Athens, ο τραγουδοποιός έκλεισε τα Secret Garden Live Sessions με χιούμορ, ιστορίες και μελωδίες κάτω από τα φώτα των κινητών
Δύο ώρες με λιτές ενορχηστρώσεις, απρόσμενες διασκευές και προσωπικές ιστορίες στα Secret Garden Live Sessions της Athens Voice και του Voice Radio
Μια ξενάγηση στα εμβληματικά γλυπτά, στα μαυσωλεία και στους τάφους των ανθρώπων που σημάδεψαν τη νεότερη ελληνική ιστορία
Νέα τραγούδια, αγαπημένα κομμάτια και απρόσμενα mash-ups στη δεύτερη βραδιά των Secret Garden Live Sessions στο Black Duck Athens
Nefleli και Lefty εγκαινίασαν το μουσικό τετραήμερο με ένα εκρηκτικό καλοκαιρινό live στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Σχόλασες; Την Παρασκευή 10 Ιουλίου το after work party ξεκινά στο Sync Athens
Ένα σταθερό, πλέον, καλοκαιρινό ραντεβού για την πόλη
Τέσσερις βραδιές, τέσσερα διαφορετικά lives, ένας καλοκαιρινός κήπος στο κέντρο της Αθήνας
H συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ
Ένα από τα σούπερ σημεία της πόλης από τα οποία βλέπεις την Ακρόπολη στο πιάτο, φιλοξενεί διαφορετικά σώου κάθε βράδυ, όλα με την ίδια επιτυχία, και με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Αμπαζή.
50 σημεία της πόλης και 7 Δημοτικές Κοινότητες μετατρέπονται σε μία ανοιχτή σκηνή
Ο αρχιτέκτονας μιλά για την Αθήνα που αλλάζει
Η εκμετάλλευση του αστικού χώρου, η ποιότητα ζωής και η μείωση της εξάρτησης από τα ιδιωτικά οχήματα
Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου 2026
Παρέες, cocktails, μουσική και η Πλατεία Καρύτση στα καλύτερά της
Άλλοι περίμεναν τον συρμό, άλλοι το "Mad about it"
Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Surf and Earth
Οι τιμές σε ξαπλώστρες, παγωτό και σινεμά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.