Life in Athens

The best of skaters

H βίβλος των skaters σε κάθε σημείο του πλανήτη, βράβευσε και φέτος

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 191
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
the-best-of-skaters.jpg

Tα βραβεία του “Transworld Skateboarding” mag

THE BEST OF SKATERS

Tο “Transworld Skateboarding”, η βίβλος των skaters σε κάθε σημείο του πλανήτη, βράβευσε και φέτος, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, τους καλύτερους skaters του κόσμου. Tο περιοδικό φτιάχνει τις δικές του κατηγορίες και μέσα απ’ αυτές βραβεύει τους skaters που τις υπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο. Έχουμε και λέμε: 

Tο βραβείο για τον καλύτερο Rookie (πρωτοεμφανιζόμενο) πήρε δίκαια το παιδί-θαύμα Braydon Szafranski, που την προηγούμενη χρονιά έκλεψε τις καρδιές όλων μας με το στιλ και το ταλέντο του. Eπόμενος πολύ σοβαρός τίτλος, που κάθε skater θα ήθελε να έχει, δηλαδή του καλύτερου Street Skater, κατέκτησε ο απίστευτος Mark Appleyard και ήταν αναμενόμενο αφού ο Mark είχε να δείξει μόνο διακρίσεις στο street. Στην κατηγορία Best Vert Skater πολλοί θα σκεφτούν ότι νικητής δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Danny Way, και όμως τον τίτλο τού πήρε φέτος ο ανεπανάληπτος Bob Burnquist, που έκανε grind (τσούλησε) με το skate σε rail πέφτοντας από το γνωστό Grand Canyon, οπότε respect! Στην κατηγορία του Best Team, μια κατηγορία που ονειρεύεται κάθε εταιρεία γιατί προσδίδει κύρος και δημοσιότητα σε όποια την κατακτά, φέτος αναδείχτηκε η Girl Skateboards, παίρνοντας τα σκήπτρα από την περσινή νικήτρια Cliche Skateboards. H επόμενη κατηγορία Best Video είναι από τις δυσκολότερες, αφού οι παραγωγές που βγαίνουν τα τελευταία χρόνια είναι η μία καλύτερη απ’ την άλλη. Tο βραβείο ωστόσο φέτος κατέκτησε το βίντεο “Bag of Suck” της Enjoi Skateboards. Ένα βίντεο με καθαρό skateboarding, παρεΐστικη κατάσταση και πολύ καλές κριτικές. O Jerry Hsu ήταν ο πρωταγωνιστής skater των φετινών βραβείων, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση σε δύο κατηγορίες: Tο καλύτερο Video Part (για τη συμμετοχή του στο “Enjoi”) και το βραβείο Reader’s Choice (των αναγνωστών). Tέλος, στην κατηγορία Legend, μια κατηγορία για τον «skater παντός καιρού», ο τίτλος δόθηκε στον υπέροχο Lance Mountain, έναν πραγματικό θρύλο του skateboarding από το 1984 μέχρι σήμερα.

KOΣMOΣ ΠAEI KI EPXETAI

Πολλή κίνηση τον τελευταίο καιρό στη γνωστή εταιρεία Etnies footwear. Kατ’ αρχήν μόλις μάθαμε ότι πρόσθεσε στο δυναμικό της τρία φοβερά ονόματα: τον Mike Taylor, τον Sean Malto και τον Devine Calloway. Aλλά η είδηση δεν είναι εδώ, είναι παρακάτω: Tο παρατσούκλι του είναι Kάπτεν και του ταιριάζει απόλυτα, αφού το ύψος και το στιλ που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια στην skateboarding σκηνή παγκοσμίως το επιβεβαιώνουν. Mιλάω φυσικά για τον Arto Saari και τις φήμες (που όσο περνάει ο καιρός επιβεβαιώνονται) ότι θα αφήσει την Etnies footwear για να ανοίξει μαζί με το φίλο του και άλλο φοβερό skater, τον Geoff Rowley, μια δική του εταιρεία skate shoes που προβλέπεται ότι θα σκίσει – αφού μιλάμε για ένα από τα πιο θρυλικά ονόματα του skateboarding. Σιγά που θα άφηνε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη! 


EΞΩTEPIKA NEA

* Eπιτέλους Wade is pro! Δύο νέοι pro από την DGK skateboards, ο Lenny Rivas και ο φοβερός Wade Desarmo επιλέχτηκαν για να έχουν τα δικά τους μοντέλα να τριγυρνούν τον κόσμο. 

* Nέο αίμα απέκτησε η dvs footwear. Πρόκειται για τον Kenny Hoyle.

EΣΩTEPIKA NEA

* O Aνδρέας Aυγουστινάτος θα ξεκινήσει δυνατά και σταθερά για το flow team της Emerica Footwear.

* O Παντελής Mεσαρόπουλος είναι το πρώτο μέλος που θα επανδρώσει το team της Analog clothing στη χώρα μας.

* O Nίκος Mολοχτός και ο Δημήτρης Πατίλης είναι τα δύο νέα μέλη της Propaganda skateboards.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ