Κατοικιδια

Πυροσβέστης μπήκε στο ποτάμι για να σώσει κουτάβια - Τα είχαν πετάξει στα παγωμένα νερά

Τα δύο υπέκυψαν από το κρύο - Η καταγγελία του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρδίτσα: Πυροσβέστης μπήκε στο ποτάμι για να σώσει κουτάβια που βρέθηκαν πεταμένα στα παγωμένα νερά - Νεκρά δύο νεογέννητα.
Πυροσβέστης επενέβη για να σώσει κουτάβια που βρέθηκαν πεταμένα σε ποτάμι © Facebook/Evi Thanou

Καρδίτσα: Πυροσβέστης μπήκε στο ποτάμι για να σώσει κουτάβια που βρέθηκαν πεταμένα στα παγωμένα νερά - Νεκρά δύο νεογέννητα.

Αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή τα τρία κουταβάκια που βρέθηκαν μαζί με ακόμη δύο μέσα σε τσουβάλι, πεταμένα στα παγωμένα νερά του ποταμού δίνουν φιλόζωοι.

Το έγκλημα γνωστοποίησε η Εύη Θάνου, πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας. Σημειώνεται ότι δύο νεογέννητα υπέκυψαν από το κρύο.

Όπως επισημαίνει με ανάρτησή της στο Facebook η κυρία Εύη Θάνου:

Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Μόλις πριν λίγο πετάξανε στον νότιο περιφερειακό δρομο στην Καρδίτσα μέσα στο ποτάμι καιβμέσα σε ένα σακί δεμένο πέντε νεογέννητα κουταβια...κάποιος που περπατούσε εκεί κοντά άκουσε τις καυγες του και αρχικά κάλεσε την πυροσβεστική!! Τα δύο νεκρα παγωμένα και τα άλλα τρία είναι ακόμη στη ζωντανά, παγωμένα και γίνεται προσπάθεια αρχικα στον κτηνίατρο να κρατηθούν στη ζωη..

Αυτος ο καλός άνθρωπος πάντως δεν τα σκότωσε με τα χέρια του,δεν ένοιωσε εγκληματίας...απλά τα πέταξε να πεθάνουν αργά και βασανιστικά!!!!!!

Δεν υπάρχουν λόγια πραγματικά να το περιγράψεις ...δεν υπάρχει λογική να το εξηγήσεις..

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πυροσβέστη Φίλιππος Κελεπούρης που μπήκε στο νερό να τα σώσει που πάρα το γεγονός ότι έχουν δει πολλά τα μάτια του σοκαρίστηκε και ένοιωσε ένα κόμπο στο λαιμό και στην ψυχή του για αυτο που αντίκρισε!!!

Ας ελπίσουμε να γίνει το θαύμα και να καταφέρουν να επιζήσουν!!

Μια εικόνα χίλιες λέξεις... Μόλις πριν λίγο πετάξανε στον νότιο περιφερειακό δρομο στην Καρδίτσα μέσα στο ποτάμι...

Posted by Evi Thanou on Tuesday, January 16, 2024

Κακοποίηση ζώων: Ποιες είναι οι ποινικές κυρώσεις

Ας ξεκινήσουμε αποσαφηνίζοντας τον όρο «κακοποίηση ζώου», σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 16, νόμος 4039/2012). Ως κακοποίηση νοείται «ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός». Να σημειωθεί πως η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό ή για να διευκολυνθεί η ζωή του ή με το κατοικίδιο, δε θεωρείται ακρωτηριασμός.

Επίσης απαγορεύεται, με εξαίρεση τις κινηματογραφικές ταινίες και το εκπαιδευτικό υλικό, η πώληση, εμπορία και διακίνηση οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο απεικονίζεται κακοποίηση ζώου, είτε με τη μορφή βίας είτε με τη μορφή κτηνοβασίας ή συνεύρεσης μεταξύ ζώων. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση μονομαχίας μεταξύ ζώων.

Όσον αφορά στις κυρώσεις που αφορούν στην κακοποίηση και κακή μεταχείριση ζώων, αυτές τροποποιήθηκαν πρόσφατα και έγιναν πολύ πιο αυστηρές. Οι κυρώσεις, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του νόμου 4039/2012 είναι:

  • Η παράνομη εμπορία ζώων συντροφιάς τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ.
  • Για τους παραβάτες που κακοποιούν ζώα είτε βιντεοσκοπούν παρανόμως ζώα για κερδοσκοπία, ισχύει επίσης η ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ.
  • Οι παραβάτες του άρθρου 12 για απαγόρευση χρησιμοποίησης ζώου σε κάθε είδους θεάματα και συναφείς δραστηριότητες (τσίρκο, θίασο, παραστάσεις, παρελάσεις, ψυχαγωγικά παιχνίδια, μουσικές συναυλίες, επιδείξεις, πανηγύρια, πίστες αυτοκινητιδίων), σε μονομαχίες και στην εκτροφή για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών και άλλων ουσιών, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ.
  • Σε περίπτωση εισαγωγής στην Ελλάδα ζώων συντροφιάς, που δεν έχουν ηλεκτρονική σήμανση, καθώς και σε περίπτωση κλοπής οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς, η ποινή είναι φυλάκιση έξι μηνών και χρηματική ποινή μέχρι τριών χιλιάδων ευρώ, ενώ η κλοπή κυνηγετικού σκύλου ή σκύλου βοήθειας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες μέχρι οκτώ χιλιάδες ευρώ.
  • Σε περίπτωση υποτροπής των δραστών οι χρηματικές ποινές διπλασιάζονται.

Οι συμπληρωματικές διατάξεις προστασίας των ζώων

  • Με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφαιρείται προσωρινά ή οριστικά το ζώο συντροφιάς ή μη από την κατοχή του παραβάτη και δίνεται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου Δήμου ή σε ζωοφιλική εταιρεία/σωματείο. Επίσης, αν η μεταχείριση ήταν ιδιαίτερα σκληρή, ο εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει στον παραβάτη την απόκτηση άλλου ζώου, και φυσικά την οριστική αφαίρεση του ζώου.
  • Ο εισαγγελέας μπορεί, όταν υπάρχει δημοσίευμα ή καταγγελία, με επιτόπια αυτοψία, να ελέγξει, αν οι συνθήκες που επικρατούν σε καταφύγιο ζώων ή εκτροφείο είναι σύμφωνες με τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία τους και να καθορίσει τα μέτρα που πρέπει να λάβει ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου καθώς και το διάστημα συμμόρφωσής του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ