- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
1ο Φεστιβάλ Φιλοζωίας στην Κηφισιά: Ο Σταύρος Ζαπάντης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Ζωοφιλίας, μιλάει για τη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου
Το φεστιβάλ φιλοζωίας του δήμου Κηφισιάς, όπως μας ενημέρωσαν από τον δήμο, αναβάλλεται λόγω της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού και δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου. Ορίστηκε νέα ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, στις 11.00, στο στο Άλσος Κηφισιάς (Πλατεία Πλατάνου).
Μια πρωτότυπη, ξεχωριστή γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην Κηφισιά. Πρόκειται για τη Γιορτή των Ζώων, που συνδυάζει το Φεστιβάλ και τα Βραβεία Φιλοζωίας του Δήμου Κηφισιάς μια μοναδική γιορτή στο Άλσος Κηφισιάς (Πλατεία Πλατάνου) με πλούσιο πρόγραμμα και ταυτόχρονα μια τρυφερή αγκαλιά για τα ζώα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ενημερώσεις και συμβουλές για το πως αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα, χρήσιμες πληροφορίες με την βοήθεια εκπαιδευτή ενώ θα δοθούν συμβουλές από κτηνίατρο όσον αφορά στην φροντίδα των ζώων. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα υπάρξει μεταξύ άλλων και ενημέρωση για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα για δεσποζόμενα και αδέσποτα αλλά και απονομή Βραβείων Φιλοζωίας ενώ σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ τα αδεσποτάκια θα περιμένουν για υιοθεσία.
Ειδικότερα μιλώντας στην ATHENS VOICE για το πώς προέκυψε η ιδέα για αυτό το πρωτοποριακό, γεμάτο αγάπη, φεστιβάλ για τα ζωάκια που ασχολείται με ποικίλα και σημαντικά θέματα που τα αφορούν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Φιλοζωίας κ. Σταύρος Ζαπάντης επισήμανε: «η αρχική ιδέα ήταν ότι πρέπει να βραβεύσουμε, σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ, τους εθελοντές που βοηθούν για τα αδέσποτα του Δήμου μας. Στην συνέχεια σκεφτήκαμε ότι αφού θα κάνουμε την βράβευση, γιατί δεν κάνουμε και μια ενημέρωση για τα ζώα. Από εκεί πήρε το δρόμο του και προστέθηκαν αρκετές δράσεις ώστε να προκύψει το Φεστιβάλ και Βραβεία Φιλοζωίας».
Όσον αφορά στους άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η γιορτή και τι θα περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές ο κ. Ζαπάντης σημείωσε: «πρώτα από όλα θα έχουμε ενημέρωση για τα ζώα από εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια. Ενημέρωση για το πως αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα, πως τα πλησιάζουμε και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Στην συνέχεια θα έχουμε χρήσιμες συμβουλές από κτηνίατρο για την περιποίηση, ευζωϊα, εξετάσεις, τροφή, φάρμακα κ.α. Θα ενημερωθούμε για τον καινούργιο νόμο για τα ζώα. Επίσης η Alma Libre – Hellenic Animal Rescue θα μας μιλήσει για περισυλλογές και διασώσεις. Θα έχουμε ένα παιχνίδι συνεργασίας, γνώσεων και παντομίμας για μικρούς και μεγάλους, έκθεση φωτογραφίας μαθητών ‘’ Το αγαπημένο μου ζωάκι ‘’ ενώ σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ τα αδεσποτάκια μας θα σας περιμένουν για υιοθεσία. Επίσης έχουμε δημιουργήσει και εκτυπώσει έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για τα κατοικίδια ζώα όπου θα διανεμηθεί δωρεάν στους παρευρισκόμενους».
Μια πρωτότυπη δράση, που την ίδια ώρα τιμά έμπρακτα τους ανθρώπους που προσφέρουν τον χρόνο και την αγκαλιά τους για την ευζωία των ζώων και όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος ήδη οι Κηφισιώτες που είναι εξαιρετικά φιλόζωοι, έχουν υποδεχθεί με ενθουσιασμό το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας της Πόλης τους. Την “Γιορτή των ζώων”!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των ερευνών αναμένονται το καλοκαίρι
Νέα επιστημονικά στοιχεία ανατρέπουν τις επικρατούσες θεωρίες για την ιστορία τους
Η Σούζαν Ντένκερ δηλώνει πως δεν θα είχε επιβιώσει χωρίς την έγκαιρη αντίδραση της σκυλίτσας της, Λίλι
Έχουν περίπου τριπλάσιο εύρος ακοής από τους ανθρώπους και «πιάνουν» ήχους που για εμάς είναι απλώς ανύπαρκτοι
YouTuber δημιούργησε εντυπωσιακό βίντεο που εξηγεί την οπτική και ακουστική αντίληψη των γατών
Ο κόσμος μέσα από τα μάτια του σκύλου - Οι διαφορές στις αισθητηριακές αντιλήψεις
Από τη Θεσσαλονίκη, σε ολόκληρη την Ελλάδα
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Η μικρή σκυλίτσα της Μόσχας που έκανε τον κόσμο να δακρύσει
Ποια προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι σκύλοι;
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι και οι παρενέργειες σπάνιες
Ένας δεσμός που γεννήθηκε από την εμπιστοσύνη και την προσφορά
Το χρονικό της μακράς απουσίας και η συγκινητική επανένωση με τον ιδιοκτήτη του
Η ιστορία μιας σκυλίτσας από τη Γανόχωρα της Πιερίας· μιας μικρής Οδύσσειας που δεν έπρεπε ποτέ να έχει γραφτεί
Τι θα κάνω αν πέσει πάλι στον δρόμο μου ένα πλάσμα που θα με έχει ανάγκη; Θα το εγκαταλείψω;
Ο κτηνίατρος και βιολόγος εξηγεί γιατί πολλές φορές η «αγάπη» από και προς τα εξωτικά ζώα είναι πολύ πιο περίπλοκη υπόθεση απ’ όσο νομίζουμε
Όταν οι πιστοί μας φίλοι έκλεψαν το spotlight κι έγιναν αθάνατοι
Το ζημιάρικο και πολλές φορές ζηλιάρικο κατοικίδιο μάς κρατά συντροφιά τις δύσκολες ώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.