Κατοικιδια

Σε αυτό το καταφύγιο όλα τα ζώα δόθηκαν για υιοθεσία

Ο ρυθμός υιοθεσίας ζώων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί έως και 90% και η καραντίνα φαίνεται ότι έχει άμεση σχέση με αυτό

Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Καταφύγιο Ζώων του Ρίβερσαϊντ όλα τα ζώα κατάφεραν να δοθούν για υιοθεσία

Η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται να έχει επηρεάσει αρκετά την σχέση μας με τα ζώα. Από τη μία, η παραπληροφόρηση όσον αφορά τη μεταφορά του ιού έχει οδηγήσει στην εγκατάλειψη πολλών κατοικιδίων. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πληγήκαν από τις οικονομικές συνέπειές του, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φροντίσουν το ζώο τους και να αναγκάζονται να το αφήσουν σε κάποιο καταφύγιο. 

Την ίδια στιγμή, όμως, όλο και περισσότεροι μοιάζει να αναζητούν την παρέα ενός κατοικιδίου. Η απομόνωση, στην οποία έχουμε τεθεί, μάς κάνει να ψάχνουμε τη συντροφιά, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι ανθρώπινη. Συγχρόνως, άνθρωποι που μέχρι πρότινος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν μπορούσαν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός ζώου τώρα έχουν άπλετο χρόνο, ώστε να του προσφέρουν έστω προσωρινή φιλοξενία. Αυτά, σε μία περίοδο που όλοι φαίνεται να δείχνουμε μεγαλύτερη συμπόνια και ενδιαφέρον για τους άλλους, έχουν οδηγήσει σε μία αύξηση σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ έως και 90% του ρυθμού υιοθέτησης ζώων.  

Μάλιστα, στο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια έγινε κάτι που δεν το ακούμε συχνά. Το καταφύγιο της κοινότητας έδωσε για υιοθεσία όλα τα ζώα που φιλοξενούσε. Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι με ένα βίντεο στο Instagram του καταφυγίου, είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στις δομές τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι την επόμενη μέρα δεν θα βρεθούν νέα ζώα που χρειάζονται τη βοήθειά μας, αλλά ότι πλέον υπάρχει αρκετός χώρος, ώστε αυτά να φιλοξενηθούν.  

Τι ανέφερε η υπεύθυνη του καταφυγίου στο Instagram;  

«Γεια σε όλους. Είμαι η Τζούλι και είμαι εδώ στο Καταφύγιο Ζώων του Ρίβερσαϊντ και, όπως μπορείτε να δείτε, έχουμε ένα εντελώς άδειο κέντρο υιοθεσίας. Αυτό συνέβη χάρη στην κοινότητα. Δεν θα είχε συμβεί, αν η κοινότητα δεν είχε ανταποκριθεί στο αίτημά μας για βοήθεια στην υιοθεσία και την αναδοχή ζώων και αυτή τη στιγμή στη δομή μας δεν υπάρχουν ζώα για υιοθεσία. Αυτό δεν σημαίνει πως αύριο δεν θα έχουμε ζώα για υιοθεσία. Θέλουμε να σάς παρακαλέσουμε, όμως, όλους να μάς αφήσετε να σάς βοηθήσουμε να κρατήσετε τα ζώα στο σπίτι σας, αντί να τα φέρετε στο κέντρο. Έχουμε πόρους για εσάς, έχουμε ιδέες για εσάς και έχουμε τρόπους για εσάς να φροντίσετε αδέσποτα και να αποκτήσουν άμεσα ένα σπίτι».