Health & Fitness

Ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός για τη διπλή μάσκα

Αναλυτικά τι αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάσκες προσώπου για τον κορωνοϊό
Μάσκες προσώπου για τον κορωνοϊό © Unsplash

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση δίνει απάντηση στο ερώτημα σχετικά με τη χρήση διπλής μάσκας - Ποιος είναι ο σωστός τρόπος που συνδυάζονται.

Απάντηση στο καίριο ερώτημα της χρήσης διπλής μάσκας δίνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα νέα μέτρα η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (τύπου ΚΝ95) ή η χρήση διπλής μάσκας είναι υποχρεωτική στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να συνδυάζονται οι δύο μάσκες

Στη σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση εξηγείται συγκεκριμένα ότι με τον όρο διπλή μάσκα εννοείται η χρήση χειρουργικής μάσκας και (από πάνω) μιας υφασμάτινης. Την ίδια οδηγία για τις μάσκες έχει εκδώσει και το CDC επισημαίνοντας ότι η χειρουργική μάσκα μιας χρήσης θα πρέπει να τοποθετείται κάτω από την υφασμάτινη. Η υφασμάτινη θα πρέπει να πιέζει τα άκρα της χειρουργικής μάσκας προς το πρόσωπό μας.

dipli-maska.jpg

Από την πλευρά του, το CDC καλεί το κοινό αν μη χρησιμοποιεί δυο χειρουργικές μάσκες καθώς δεν είναι σχεδιασμένες να εφαρμόζουν στενά και, επομένως, η χρήση δυο εξ αυτών δεν θα βελτιώσει την κατάσταση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα δυο μάσκες KN95.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ