- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΜΑ-Εμβόλιο AstraZeneca: Δεν διαπιστώνεται σύνδεση με θρομβώσεις
«Τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων»
Εμβόλιο AstraZeneca: Οι δηλώσεις του ΕΜΑ για το ενδεχόμενο σύνδεσης περιστατικών θρόμβωσης με το εμβόλιο.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ερευνά το ενδεχόμενο σύνδεσης των περιπτώσεων θρόμβωσης με το εμβόλιο της AstraZeneca και όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (31/3), δεν έχουν εντοπίσει ακόμη παράγοντες κινδύνου όπως ηλικία, φύλο ή προηγούμενο ιστορικό θρομβώσεων, που να σχετίζονται με τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca.
«Τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων», επανέλαβε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρώπης, αλλά προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τη μηδαμινή πιθανότητα εμφάνισης σπάνιων θρομβώσεων και πρέπει να αναζητήσουν άμεση ιατρική βοήθεια σε περίπτωση συμπτωμάτων.
Εμβόλιο AstraZeneca: Διαφοροποιούν τη στάση τους κρατίδια της Γερμανίας
Ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας διαφοροποιούν τη στάση τους σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca, αλλά προτιμούν να τηρήσουν στάση αναμονής πριν επιτρέψουν γενικά σε άτομα άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο αυτό, άλλα θα συνεχίσουν να εμβολιάζουν με το εμβόλιο της Astrazeneca, ενώ ένα θα συνεχίσει κανονικά τους εμβολιασμούς με τα σκευάσματα των εταιρειών Biontech και Moderna.
Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) άλλαξε χθες τη σύστασή της για το βρετανο-σουηδικό εμβόλιο. Σύμφωνα με την σύσταση αυτή, το εν λόγω παρασκεύασμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατά κανόνα μόνο σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.
Τα κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη και Σαξονία-Άνχαλτ ανακοίνωσαν ότι καταρχάς δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής. Ο αριθμός των μη εμβολιασμένων ηλικιωμένων ατόμων άνω των 70 ετών εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλος, αναφέρουν πανομοιότυπα στην ανακοίνωσή τους.
Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία προτίθεται να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Στο κρατίδιο, αυτό το Σάββατο θα προσφερθούν 380.000 δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.
Το κρατίδιο του Ζάαρλαντ ανέστειλε μεν πλήρως τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astrazeneca, ωστόσο, δεν έχουν ακυρωθεί τα ραντεβού των εμβολιασμών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην πρωτεύουσα Ζααρμπρίκεν. Αντί του εμβολίου αυτής της εταιρείας, θα χορηγούνται πλέον στους προσερχόμενους να εμβολιαστούν τα εμβόλια των εταιρειών Biontech και Moderna.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει για αλκοόλ και καφέ
Κάποια από αυτά βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στο καλάθι του σούπερ μάρκετ
Το σημείο που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να πλύνουν κάθε φορά που κάνουν μπάνιο
«Η αφασία αποτελεί σύμπτωμα και όχι πάθηση, μπορεί να εμφανιστεί οξέως, βραδέως επιδεινούμενη ή να είναι παροδική» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Βουμβουράκης
Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία δεν προκαλεί μόνο πρόωρη γήρανση ή επώδυνα εγκαύματα, αλλά ανοίγει την πόρτα σε «κοιμώμενους» ιούς με βασικό πρωταγωνιστή τον ιό HPV
Η Αττική στο επίκεντρο της έξαρσης
Το Ημερολόγιο της Πλήξης: 31 Αυγούστου
Τι λένε οι καρδιολόγοι
Ποιοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί
Νέα μελέτη συνδέει τις στατίνες με έως 15% χαμηλότερο κίνδυνο
Ο Δημήτριος Λύρας εξηγεί πότε η φθορά της άρθρωσης οδηγεί στην ανάγκη για ολική αρθροπλαστική ισχίου
Γήρανση του πληθυσμού, μαζικές διαγνώσεις και απεικονιστικές εξετάσεις
Και πώς επηρεάζει την ευτυχία μας αυτή η συνήθεια;
Η εποχικότητα, οι τρόποι μετάδοσης, τα συμπτώματα και οι ομάδες υψηλού κινδύνου
11 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, για το πόσο κινδυνεύουμε πραγματικά, τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής και τα μέτρα προστασίας
Πόνος στη μέση και τον αυχένα: Τι πρέπει να προσέχουμε στην παραλία
Ο ρόλος της συντρόφου και του φίλου
Τα πρώτα αποτελέσματα που ενθουσίασαν τους επιστήμονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.