- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τι πραγματικά συμβαίνει όταν καταπίνεις τσίχλα - Ειδικός εξηγεί και η αλήθεια εκπλήσσει
Ο μύθος των «7 ετών» και η πραγματικότητα - Διαιτολόγος περιγράφει τις συνέπειες
Η τσίχλα δεν μένει επτά χρόνια στο στομάχι - Ειδικός εξηγεί τι πραγματικά συμβαίνει όταν την καταπίνουμε και γιατί δεν πρέπει να γίνεται συνήθεια.
Πολλοί θυμούνται τις τρομακτικές προειδοποιήσεις μεγαλώνοντας, ότι ποτέ δεν πρέπει να καταπίνουμε τσίχλα, γιατί «το σώμα δεν μπορεί να τη χωνέψει και μένει μέσα μας επτά χρόνια».
Η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Μπεθ Τσερβόνι εξηγεί ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, καθώς αν και η βάση της τσίχλας δεν μπορεί να χωνευτεί, δεν παραμένει στο σώμα. «Η βάση περνά μέσα από το πεπτικό σύστημα χωρίς να διασπάται», είπε.
Σύμφωνα με την ίδια, αν καταπιείς τσίχλα, θα αποβληθεί περίπου 40 ώρες αργότερα με τα κόπρανα, ολόκληρη. Ο χρόνος αυτός είναι φυσιολογικός για τον κύκλο του εντέρου.
Η τσίχλα δεν είναι το μόνο τρόφιμο που δεν διασπάται πλήρως: Καλαμπόκι, σπόροι και άλλα σκληρά φυτικά υπολείμματα περνούν επίσης άθικτα.
Ωστόσο, η συχνή κατάποση τσίχλας μπορεί να προκαλέσει εντερική απόφραξη. «Αν συμβεί, η τροφή δεν περνά, προκαλεί πόνο και πίεση», προειδοποιεί η Τσερβόνι. Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει ακόμη και ρήξη εντέρου.
Συμπέρασμα: δεν χρειάζεται πανικός αν καταπιείς τυχαία μια τσίχλα, αλλά δεν πρέπει να γίνει συνήθεια. Και σίγουρα, μην την κολλάς κάτω από τραπέζια ή σε ουρητήρια – κάποιος άλλος θα πρέπει να την καθαρίσει.
(Με πληροφορίες Unilad)