Health & Fitness

Δυο μήνες μετά και δεν έχουν πάθει σχεδόν τίποτα: Το πείραμα με fast food 62 ημέρες μετά

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο δημιουργός του περιεχομένου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάμπουργκερ
© Unsplash + / Elisabeth Jurenka

Το πείραμα με fast food 62 ημέρες μετά

Ένας γιατρό έδειξε φαγητά από αλυσίδες fast food που δεν έδειχναν κανένα σημάδι φθοράς παρά το γεγονός ότι ήταν δύο μηνών.

«Αυτό το «φαγητό» αρνείται να σαπίσει... και αυτό πρέπει να σας τρομάζει», προειδοποίησε ο Δρ Robert G. DeBease, ολιστικός γιατρός, στη λεζάντα του βίντεο που έγινε viral.

Ο γιατρός, που εδρεύει στο Newman της Γεωργίας, έβγαλε στη συνέχεια την κουζίνα που αψηφά τον χρόνο μπροστά στην κάμερα, εκφράζοντας την απίστευτη έκπληξή του στους 1,2 εκατομμύρια followers του. «Αν αυτό το φαγητό δεν σαπίζει, ίσως και το σώμα σας να μην ξέρει πώς να το διασπάσει, σωστά;», εξήγησε ο DeBease. «Έχω μια σακούλα με πατάτες τηγανητές και ένα χάμπουργκερ 62 ημερών», συνέχισε ο Δρ DeBease. «Έχω επίσης μια πίτσα».

Ο γιατρός είπε ότι βρήκε αυτά τα δείγματα ανησυχητικά, καθώς δεν παρουσίαζαν «καμία αλλαγή», εξηγώντας: «Δεν υπάρχει μούχλα, δεν υπάρχει αποσύνθεση. Προσωπικά, δεν το καταλαβαίνω. Αν αυτό ήταν [sic] ένα κομμάτι ψωμί, θα είχε το χρώμα του Κέρμιτ του βατράχου αυτή τη στιγμή».

Εξήγησε στη λεζάντα της ανάρτησης του ότι οι παραγωγοί fast food γεμίζουν τα προϊόντα τους με πρόσθετα όπως προπιονικό ασβέστιο, BHA [βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη] και TBHQ [τερτ-βουτυλυδροκινόνη].

Αυτό έρχεται μετά από μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal (BMJ) και διαπίστωσε ότι η έκθεση σε υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέεται με 32 αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων ψυχικών, αναπνευστικών, καρδιαγγειακών, γαστρεντερικών και μεταβολικών επιπλοκών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.