Health & Fitness

Boehringer Ingelheim: Επενδύει 120 εκατ. ευρώ και δημιουργεί 110 νέες θέσεις εργασίας

Μονάδα παραγωγής νέων καινοτόμων φαρμάκων στο Κορωπί

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 907
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Boehringer Ingelheim: Επένδυση και νέες θέσεις εργασίας

Boehringer Ingelheim: Η επένδυση του Ομίλου για παραγωγή νέων φαρμάκων δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στο Κορωπί

Νέες θέσεις εργασίας φέρνει η τελευταία επένδυση του Ομίλου της Boehringer Ingelheim GmbH, που αφορά στη μονάδα παραγωγής νέων καινοτόμων φαρμάκων, καθώς επίσης και στην παραγωγή αντιδιαβητικών σκευασμάτων σε φιαλίδια για την αγορά της Αμερικής. Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Κορωπί, ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσια του Ομίλου για την παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση, μετατρέπεται σε ακόμα μεγαλύτερο κέντρο εξαγωγών, με ένα δίκτυο που θα ξεπερνά τις 100 χώρες. 

Η θεμελίωση της νέας πτέρυγας πραγματοποιήθηκε στις 11/1/2024, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Boehringer Ingelheim κ. Humbertus von Baumbach.

Boehringer Ingelheim: Επένδυση και νέες θέσεις εργασίας

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε ξανά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και μάλιστα για έναν τόσο σημαντικό λόγο: «Σήμερα είμαι εδώ –είχα ξαναμιλήσει από το ίδιο βήμα πριν από περίπου 2,5 χρόνια– για να συνδράμω στη θεμελίωση μιας νέας μονάδας παραγωγής που σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι μια από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες στην Ευρώπη. Ένας στόχος φιλόδοξος, που είναι εφικτός όπως αποδεικνύεται από την επιλογή της Boehringer να επενδύσει ακόμα περισσότερο και να καταστήσει αυτήν τη μονάδα κέντρο παραγωγής των πιο εξελιγμένων, καινοτόμων και στρατηγικών της φαρμάκων».

Ο κ. Von Baumbach, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, ανέφερε: «Η σημερινή θεμελίωση της νέας πτέρυγας του εργοστασίου σηματοδοτεί άλλη μια κομβική στιγμή στην ανάπτυξη και στην παρουσία μας στην Ελλάδα και έρχεται ως ένδειξη αναγνώρισης της ομάδας εδώ στο Κορωπί, αλλά και δέσμευσης της εταιρείας στη χώρα σας, η οποία γίνεται μέλος και μέρος στο παγκόσμιο δίκτυο εφοδιασμού της Boehringer Ingelheim. Η τελευταία μας επένδυση αποτελεί μέρος ενός μακροπρόθεσμου επενδυτικού σχεδίου για αυτόν τον τόπο, ο οποίος συνεχίζει να αναβαθμίζει και να επεκτείνει την παραγωγή καινοτόμων και πρωτοποριακών θεραπειών σε ορισμένους από τους βασικούς θεραπευτικούς τομείς μας, όπως η ψυχική υγεία, η πνευμονική ίνωση, η καρδιοπάθεια, καθώς και τα νεφρικά-μεταβολικά νοσήματα. Η νέα επένδυση θα δημιουργήσει επιπλέον 110 θέσεις εργασίας, θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την παραγωγική ικανότητα έως και 35%, ενώ θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερους από 8 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως».

Ο κ. Σάββας Αδάμος ο οποίος ανέλαβε τη θέση του διευθυντή του εργοστασίου με την έναρξη του νέου χρόνου (1/1/2024), μιλώντας για τη σημασία της επένδυσης της νέας πτέρυγας του εργοστασίου, δήλωσε: «Σήμερα γιορτάζουμε το πρώτο βήμα σε ένα έργο ορόσημο, που μετατρέπει σε πραγματικότητα τη συνεχιζόμενη και ακλόνητη δέσμευση του εργοστασίου μας στην ανάπτυξη, αλλά με καινοτομία και ποιότητα. Στη νέα παραγωγική μονάδα θα παράγονται καινοτόμα φάρμακα και θα ενταχθούν προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες, με αυτόνομες (έξυπνες) διαδικασίες παραγωγής, εντάσσοντας σε αυτές τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, διαβαίνοντας έτσι το κατώφλι του Industry 4.0».

Σε ρόλο οικοδεσπότη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάδος κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους και ευχαρίστησε τους συναδέλφους και εργαζόμενους για τη μεγάλη συνεισφορά τους στα σημαντικά επιτεύγματα της εταιρείας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ανέφερε: «Κύριε πρωθυπουργέ, πριν από 3 χρόνια σας υποδεχτήκαμε για πρώτη φορά και σας παρουσιάσαμε το τότε επενδυτικό μας πλάνο της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα, λοιπόν, είμαστε ξανά εδώ και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το 2022 οι εξαγωγές από το εργοστάσιο αυτό έφτασαν τα 1,024 δισ. ευρώ –όπως είχαμε τότε προαναγγείλει ότι αναμέναμε–, νούμερο που αντιστοιχεί στο 41% των συνολικών εξαγωγών του φαρμάκου. Η νέα αυτή επένδυση είναι απόρροια της έρευνας της εταιρείας μας στην ανεύρεση καινοτόμων θεραπειών σε ανεξερεύνητους τομείς που υπάρχουν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες, όπως αυτός της ψυχικής υγείας, που φαίνεται να αποτελεί μάστιγα για την κοινωνία μας. Το εργοστάσιο της Boehringer Ingelheim στο Κορωπί μετατρέπεται σε ένα κέντρο εξαγωγών ακόμα μεγαλύτερο, με ένα δίκτυο που θα ξεπερνά τις 100 χώρες. Παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας τόσο άμεσες όσο και έμμεσες. Με στοιχεία του διεθνούς οργανισμού Wifor για το 2021, μια θέση εργαζόμενου της Boehringer υποστηρίζει 5,82 έμμεσες θέσεις εργασίας για την ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ των διακεκριμένων προσκεκλημένων ο υπουργός υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας οι οποίοι συμμετείχαν στην τελετή θεμελίωσης. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχόλιο για τις πλαστικές επεμβάσεις
Γιατί;

Mια εποχή στην οποία οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα σημάδια του χρόνου ως πληγές και όχι ως παράσημα εμπειρίας και ωριμότητας

Καρκίνος του μαστού
Καρκίνος του μαστού: Γιατί έκανα λάθος τον ετήσιο έλεγχο στο στήθος μου

Κατάλαβα ότι τα έκανα όλα λάθος, όταν μίλησα με δύο γυναίκες που αντιμετώπισαν τον καρκίνο του μαστού. Γι' αυτό απευθύνθηκα στον μαστολόγο - χειρουργό μαστού Γιάννη Φύσσα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.