Health & Fitness

Podcast Health bites - Αστερία Σταματάκη | Γνωρίστε την Ενσυνείδητη διατροφή (Mindfull Eating)

Μια συζήτηση με τον Κωνσταντίνο Ζερβό

Αστερία Σταματάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O όρος ενσυνείδητη διατροφή προέρχεται από την ενσυνειδητότητα, δηλαδή βασίζεται στην επίγνωση της εμπειρίας της τροφής με την απουσία οποιωνδήποτε κριτικών σκέψεων. Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι πως ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής, εκτός του ότι ικανοποιεί τις αισθήσεις μας, φαίνεται πως κάνει καλό και στην υγεία μας.

Στο 24o επεισόδιο του Podcast Health Bites συζητάμε με τον Κωνσταντίνο Ζερβό για την ενσυνείδητη διατροφή και πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο τρεφόμαστε.

O Κωνσταντίνος Ζερβός είναι διατροφολόγος με ειδίκευση στην ψυχολογία της διατροφής, το mindfulness και την προαγωγής υγείας

Τι θα ακούσετε στο podcast «Health bites» με την Αστερία Σταματάκη

Το podcast «Health Bites» με την Αστερία Σταματάκη εστιάζει σε θέματα διατροφής και υγείας. Κάθε εβδομάδα θα αναλύουμε ενδιαφέροντα θέματα που μας αφορούν και πολλές φορές μας προβληματίζουν. Θα καταρρίψουμε μύθους. Θα κατανοήσουμε τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος καθώς και την επίδραση της τροφής σ’ αυτό. Είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, την ισορροπημένη διατροφή, την υγεία του εντέρου, τις ορμόνες, τον ύπνο, την ψυχική μας διάθεση ή σοβαρότερες καταστάσεις όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μας συμβουλεύουν για το πώς μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο και κυρίως πώς να ζήσουμε καλύτερα.

Η Αστερία Σταματάκη είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, MSc, PhDc και έχει εξειδικευτεί στη δίαιτα FODMAP στο Kings College of London.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ