Health & Fitness

Γιατρός από το Χιούστον δίνει ελπίδες σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς

Χρησιμοποιεί έναν πρωτοποριακό συνδυασμό θεραπείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρκίνος: Γιατρός από το Χιούστον δίνει ελπίδες σε εκατομμύρια ασθενείς
© ABC7/Chicago

Καρκίνος: Γιατρός από το Χιούστον δίνει ελπίδες σε εκατομμύρια ασθενείς με πρωτοποριακή θεραπεία

Ασθενείς με καρκίνο συρρέουν από όλο τον κόσμο σε έναν ογκολόγο του Χιούστον, ο οποίος ανέπτυξε μια θεραπεία αιχμής που επιτυγχάνει πλήρη ύφεση στο 50% των περιπτώσεων.

Ο Φίλιπ Σάλεμ, 82 ετών, συνδύασε την ανοσοθεραπεία, τη χημειοθεραπεία και τη στοχευμένη θεραπεία για να δημιουργήσει μια πρωτοποριακή θεραπεία για τον καρκίνο που ονομάζεται ICTriplex στο Ογκολογικό Κέντρο Σάλεμ που διατηρεί. «Ασχολούμαι με την ιατρική του καρκίνου εδώ και 55 χρόνια. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ πριν αυτό που βλέπω τώρα ως αποτέλεσμα του ICTriplex», δήλωσε ο Σάλεμ στο ABC7.

Ο 82χρονος ογκολόγος, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας για τον καρκίνο, δημοσίευσε τα ευρήματά του στο περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας τον Ιούνιο του 2022.

Τα συναρπαστικά αποτελέσματα της μελέτης του προσέλκυσαν απελπισμένους ασθενείς από όλο τον κόσμο, που ταξίδευαν χιλιάδες χιλιόμετρα στο Χιούστον του Τέξας, αναζητώντας την ελπίδα και τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η πρωτοποριακή θεραπεία.

Η Μπιάνκα Γκουράντο, ασθενής που ταξίδεψε από την Ιταλία στο Χιούστον, μοιράστηκε μαζί μας ότι έμαθε για πρώτη φορά για τον Δρ. Σάλεμ πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ο καρκίνος της προχωρούσε και εξαπλωνόταν. Η Γκουράντο η οποία πάλεψε με τηνασθένεια για τρία χρόνια, βρίσκεται τώρα σε κατάσταση πλήρους ύφεσης, δήλωσε ο Σάλεμ.

Η Πέτρα, μια καρκινοπαθής χαρακτήρισε τη θεραπεία ως θαύμα, δήλωσε: «Είχα πολύ πόνο στην αρχή όταν ήρθα εδώ, και στον πρώτο μήνα είχε ήδη εξαφανιστεί».

Το ογκολογικό κέντρο του Σάλεμ είναι η μόνη εγκατάσταση που χρησιμοποιεί το συνδυασμό ανοσοθεραπείας, χημειοθεραπείας και στοχευμένης θεραπείας στη διαχείριση του προχωρημένου καρκίνου, δήλωσε ο γιατρός.

«Πήραμε ασθενείς στους οποίους τα μεγάλα κέντρα καρκίνου είχαν πει να πάνε σπίτι τους και να πεθάνουν, και πετύχαμε ποσοστό πλήρους ύφεσης 50 έως 60 τοις εκατό», ανέφερε ο γιατρός. 

Πηγή: Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ