Η Janssen Ελλάδος ενημερώνει για την Ψωρίαση και την Ψωριασική Αρθρίτιδα
Mέσα από εμπειρίες ασθενών
Ενημέρωση για την Ψωρίαση και την Ψωριασική Αρθρίτιδα από την Janssen Ελλάδος
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης (29/10) και την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (12/10), στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Ψωριασική Αρθρίτιδα, η Janssen Ελλάδος πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για τους εργαζομένους.
Βασικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν πως «Η ψωριασική νόσος δεν είναι μεταδοτική, η ευαισθητοποίηση όμως είναι!». Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Δερματικά Νοσήματα και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια» και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζην». Οι εκπρόσωποι μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες, επισημαίνοντας παράλληλα την κρισιμότητα της αλληλεπίδρασης και υποστήριξής τους από όλους τους φορείς καθώς και τη σπουδαιότητα της ευρείας ενημέρωσης του κοινού.
Στη συνάντηση αναδείχθηκε η καθημερινότητα ενός ασθενούς με ψωρίαση και /ή ψωριασική αρθρίτιδα, και οι κρίσιμοι παράγοντες για την αντιμετώπιση της ασθένειας όπως η συστηματική παρακολούθηση από τον θεράποντα ιατρό και η ανάπτυξη ενός εξατομικευμένου σχεδίου θεραπείας.
O πρόεδρος του Συλλόγου «Επιδέρμια» κος. Ρένος Βαμβακούσης δήλωσε σχετικά: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης θα ήθελα να επισημάνω τη σημασία της συνεργασίας των διαφορετικών εμπλεκόμενων φορέων υγείας. Είναι ιδιαίτερη τιμή μας που η φαρμακευτική εταιρεία Janssen συντάσσεται με το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης 'Πρόσβαση σε όλους' με την έμπρακτη ασθενοκεντρική της προσέγγιση. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη σημερινή εκδήλωση στην εταιρία Janssen που μας έδωσε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε για την ψωρίαση και τις δράσεις μας ως σύλλογος.»
Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας «ΡευΜΑζήν» κα. Φωτεινή Ασημακοπούλου δήλωσε: «Η ευαισθητοποίηση της εταιρίας Janssen και των υπαλλήλων της σε θέματα που αφορούν τους ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα μας δίνει κίνητρο να συνεχίζουμε το έργο μας και να υποστηρίζουμε τους ασθενείς μας.
Η Janssen Ελλάδος, η φαρμακευτική εταιρεία του Ομίλου Johnson & Johnson έχει πάντα στο επίκεντρό της τους ασθενείς, με πρωταρχικό στόχο να δημιουργήσει ένα περιβάλλον φροντίδας που διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η Janssen Ελλάδος υποστηρίζει τους ασθενείς μέσω των καινοτόμων θεραπειών και τις συνεργασίες της με τους Συλλόγους Ασθενών. Προάγει την κατανόηση μέσα από την ενημέρωση, “γκρεμίζει’’ τα στερεότυπα μέσα από τη γνώση. Μέσω του ιστότοπου JanssenWithMe έρχεται κοντά στους ασθενείς και στους επαγγελματίες υγείας, με βασικό στόχο την κοινοποίηση έγκυρων πληροφοριών σχετικά με τις νόσους στις οποίες δραστηριοποιείται. Όσον αφορά στην Ψωριασική Νόσο, αποτελεί μία από τις κατηγορίες νοσημάτων που διαθέτει ειδικά διαμορφωμένη σελίδα με αναλυτικές και χρήσιμες πληροφορίες, καθώς και σχετικές ιστορίες ασθενών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.