Health & Fitness

Η Sanofi Ελλάδας αφιερώνει τον μήνα Οκτώβριο στη φροντίδα του περιβάλλοντος

Μέσω των προγραμμάτων “We volunteer” και “Purpose Day” οι εργαζόμενοι της Sanofi προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sanofi Ελλάδασ
Ομαδική φωτογραφία των εθελοντών του προγράμματος "We Volunteer"

Η Sanofi Ελλάδας αναλαμβάνει δράσεις κοινωνικής ευθύνης για τη φροντίδα του περιβάλλοντος

Το θετικό κοινωνικό αποτύπωμα είναι αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας επιχειρησιακής στρατηγικής της εταιρείας Sanofi και η Φροντίδα για τον Πλανήτη αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εταιρικής της κοινωνικής ευθύνης. Για τον λόγο αυτό η εταιρεία αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην προστασία των οικοσυστημάτων, με δράσεις που επιτυγχάνουν την αποκατάστασή τους και προωθούν την αειφόρο ανάπτυξή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία κατάφερε το 2022 να ελαττώσει το αποτύπωμα άνθρακα των δραστηριοτήτων της σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 29%, καθώς και να χρησιμοποιεί το 62% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Το 2021 ανακοίνωσε τη δέσμευσή της σε ακόμα υψηλότερους στόχους μέσω του προγράμματος “Planet Care” που στοχεύει στην επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα έως το 2030. Αυτό σημαίνει ότι σε επτά χρόνια, τόσο σε λειτουργικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παρασκευής προϊόντων, οι εκπομπές άνθρακα θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, θα χρησιμοποιείται 100%  ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια και θα υιοθετηθεί εξολοκλήρου οικολογικός σχεδιασμός. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα με απώτερο στόχο τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2045.

Δράσεις της Sanofi Ελλάδας

Σταθερά εστιασμένη στον κοινό εταιρικό σκοπό της για έναν υγιέστερο και πιο βιώσιμο κόσμο, η καινοτόμος εταιρεία υγείας Sanofi Ελλάδας διοργάνωσε εντός του Οκτωβρίου, δύο εθελοντικές δράσεις  περιβαλλοντικής προστασίας στην περιοχή της Αττικής, με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων της.

1. Εθελοντική Δράση Καθαρισμού Ακτής - Ανακύκλωση

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα παραπάνω και στο πλαίσιο του παγκόσμιου εταιρικού προγράμματος εθελοντισμού “We volunteer, οι εργαζόμενοι στη Sanofi Ελλάδας ανέλαβαν τον καθαρισμό της παραλίας Μπάτης στο Παλαιό Φάληρο, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea. Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι συμμετέχοντες απομάκρυναν τα επιβλαβή για το θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα απορρίμματα και ενημερώθηκαν από τα μέλη της οργάνωσης iSea για τις επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά και για πρακτικές πρόληψής μέσω της ορθής διαχείρισης και μείωσης των οικιακών απορριμμάτων. Σημειώνεται ότι καταγράφηκαν 199 απορρίμματα, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν πλαστικά (84,4%), ενώ ακολουθούσαν γυαλί (6%) και ρουχισμός (3%). Συνολικά απομακρύνθηκαν 14 κιλά απορριμμάτων (αποτσίγαρα και φίλτρα τσιγάρων, κομμάτια πλαστικού και φελιζόλ, πλαστικά οικοδομικά υλικά, θραύσματα γυαλιού και κεραμικής, είδη ρουχισμού).

ΠρόγραμμαWe volunteer

Ο εθελοντισμός είναι παράδοση για τη Sanofi και αποτελεί κινητήριο μοχλό για την υλοποίηση της στρατηγικής κοινωνικής ευθύνης. Το πρόγραμμα “We volunteer καλλιεργεί συστηματικά το πνεύμα του εθελοντισμού, παρέχοντας στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να αφιερώσουν μία εργάσιμη ημέρα κάθε χρόνο σε δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα, που διοργανώνονται από την εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κυρίως τον Οκτώβριο, o οποίος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Εθελοντισμού. Μέσω του προγράμματος οι άνθρωποι της Sanofi έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν, να εξελιχθούν προσωπικά, να αισθανθούν υπερήφανοι για την προσφορά τους και να αντιληφθούν βιωματικά το θετικό κοινωνικό αποτύπωμα της δράσης στην οποία συμμετέχουν. Ενδεικτικά, εντός του 2022, στο πλαίσιο του προγράμματος, εργαζόμενοι από 33 χώρες αφιέρωσαν σχεδόν 50 χιλιάδες ώρες εθελοντικής εργασίας για κοινωφελείς σκοπούς.

Μέσω των προγραμμάτων “We volunteer” και “Purpose Day” οι εργαζόμενοι της Sanofi προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους για να ενισχύσουν το κοινωνικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες.

Καθαρισμού παραλίας στα πλαίσια του προγράμματος "We Volunteer"
Εθελοντική δράση καθαρισμού ακτής στα πλαίσια του προγράμματος "We Volunteer"

2. Εθελοντική Δράση Δενδροφύτευσης

Στο πλαίσιο του Purpose Day, ενός εταιρικού θεσμού που έχει θεσπίσει η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της Sanofi, πραγματοποιήθηκε δράση δενδροφύτευσης στο Ντράφι Αττικής, καθώς η ημέρα ήταν αφιερωμένη στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Η δράση έλαβε χώρα σε συνεργασία με την παγκόσμια μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση “we4all και την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων. Κάθε εθελοντής φύτεψε ένα τουλάχιστον δένδρο και ενημερώθηκε από τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με τη συνεισφορά των δένδρων στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση, στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας. Την ημέρα της δράσης φυτεύτηκαν 80 χαρουπιές, ενώ η Sanofi θα υποστηρίξει συνολικά τη φύτευση 500 δέντρων.    

Οι εργαζόμενοι της Sanofi στο Purpose Day 2023
Οι εργαζόμενοι της Sanofi στο Purpose Day 2023

Ο εθελοντισμός είναι παράδοση για τη Sanofi και αποτελεί κινητήριο μοχλό για την υλοποίηση της στρατηγικής κοινωνικής ευθύνης.

Purpose Day”

Είναι ένας ετήσιος θεσμός που έχει θεσπιστεί από την Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της Sanofi, μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι καλούνται κάθε Οκτώβριο να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του συνολικού κοινωνικού αποτυπώματος της εταιρίας στις τοπικές κοινωνίες. Οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτό, αντανακλούν τη δέσμευση της Sanofi να συνεισφέρει ενεργά στην αναβάθμιση της σωματικής και ψυχικής υγείας, αλλά και ευεξίας των ανθρώπων, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση ορθών συμπεριφορών αυτό-φροντίδας και προσφέροντας ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα υγείας.

Οι εργαζόμενοι της Sanofi στο Purpose Day 2023
Οι εργαζόμενοι της Sanofi στο Purpose Day 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ