- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Eurolife FFH εγκαινίασε ακόμη έναν παιδικό σταθμό, αυτή τη φορά στο ακριτικό Καστελόριζο
Σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγίστης και τη HOPEgenesis
Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στο ακριτικό νησί του Καστελόριζου τα εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού του νησιού, ενός έργου που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Eurolife FFH, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγίστης και τη HOPEgenesis.
Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στο Καστελόριζο είναι ο μοναδικός στο νησί και αποτελεί τον τέταρτο κατά σειρά που εγκαινιάζεται μέσα από το επιτυχημένο, κοινό πρόγραμμα της Eurolife FFH και της HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα. Έχουν προηγηθεί εκείνοι στην Πάτμο, τα Άγραφα και τους Λειψούς, επίσης οι πρώτοι στις περιοχές αυτές. Ο νέος παιδικός σταθμός θα αποτελέσει έναν προορισμό χαράς και εκπαίδευσης για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας του νησιού, τα οποία θα έχουν πλέον έναν ασφαλή χώρο προκειμένου να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μάθηση και την κοινωνικοποίηση.
Για τη Eurolife FFH, αξία έχει να βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών στην Ελλάδα. Γι’ αυτό, από το 2019, η εταιρεία έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τη HOPEgenesis, με στόχο να βρίσκεται στο πλευρό των ζευγαριών που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δεν έχουν εύκολη ή άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φροντίδας. Αποδεικνύοντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στο σκοπό του προγράμματος, η Eurolife FFH έχει «υιοθετήσει» 10 συνολικά απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας (Πάτμος, Άγραφα, Λειψοί, Καστελόριζο, Ανάφη, Άνω Κουφονήσι, Νίσυρος, Χάλκη, Κάσος και Τήλος) στις οποίες πραγματοποιεί την κοινή της δράση με την HOPEgenesis. Μέσα από το πρόγραμμα, προσφέρει στις ωφελούμενές του τακτική ιατρική παρακολούθηση από γυναικολόγους, άμεση φροντίδα κατά την κύηση και τον τοκετό, ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και μεταφορά σε μαιευτήρια και κέντρα υγείας, προκειμένου να φέρουν με ασφάλεια στον κόσμο τα παιδιά τους. Μέχρι στιγμής 180 οικογένειες έχουν ωφεληθεί μέσα από το πρόγραμμα, 154 μωρά έχουν γεννηθεί και 28 αναμένονται το επόμενο διάστημα.
Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να δημιουργεί από έναν παιδικό σταθμό στις περιοχές που έχει υιοθετήσει, σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, υποστηρίζοντας έτσι όλο τον «κύκλο της ζωής» των οικογενειών αυτών. Οι παιδικοί σταθμοί που έχουν παραδοθεί πλέον στις τοπικές κοινωνίες είναι 4, με τις εργασίες για την κατασκευή των υπόλοιπων 6 να συνεχίζονται.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων, ήταν παρούσα στην τελετή εγκαινίων και δήλωσε σχετικά: «Ένα προαύλιο γεμάτο παιδικές φωνές. Η πιο όμορφη, η πιο αισιόδοξη εικόνα. Στο Καστελόριζο φέτος μαζί με τη Eurolife FFH και τη HOPEgenesis, εγκαινιάσαμε τον πρώτο δημοτικό παιδικό σταθμό του νησιού. Μια ιστορική στιγμή για την τοπική κοινωνία αλλά και για ολόκληρη τη χώρα μας. Ένα όραμα με τριπλό στόχο. Να αντιστρέψουμε την αρνητική τάση του δημογραφικού και να αντιμετωπίσουμε την υπογεννητικότητα. Να στηρίξουμε τις παραμεθόριες περιοχές. Να συμβάλλουμε καθοριστικά στην ενίσχυση της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης των παιδιών. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Κεντρική Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιωτική πρωτοβουλία. Για τα παιδιά μας. Γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα. Γιατί τα παιδιά κάνουν τους ανθρώπους.»
Ο Αντιδήμαρχος Μεγίστης, Στράτος Αμύγδαλος, ανέφερε: «Σήμερα αισθανόμαστε ευτυχείς που καλύπτουμε και αυτήν την εκπαιδευτική βαθμίδα, εγκαινιάζοντας τον πρώτο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του νησιού μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς την HOPEgenesis και τη Eurolife FFH, που χωρίς αυτούς, αυτό το όνειρό μας για το Καστελόριζο δε θα είχε πάρει σάρκα και οστά.»
Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, Στέφανος Χανδακάς, είπε σχετικά: «Το Καστελόριζο είναι ένα νησί που εντάχθηκε στο πρόγραμμα της HOPEgenesis από την αρχή της δράσης της, καθώς μέλημά μας ήταν να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις οικογένειες αυτού του ακριτικού τόπου. Έχοντας ωφελήσει περισσότερες από 20 οικογένειες, σήμερα, με την πολύτιμη υποστήριξη της Eurolife FFH, κάνουμε το επόμενο βήμα. Εγκαινιάζουμε τον πρώτο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του νησιού, δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς να εργάζονται, ενώ απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά τους. Ευχαριστώ από καρδιάς την Eurolife FFH για την εμπιστοσύνη της όλα αυτά τα χρόνια και παράλληλα ευχαριστώ τον Δήμο Μεγίστης.»
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, τόνισε: «Τα εγκαίνια του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στο ακριτικό Καστελόριζο, το νοτιοανατολικότερο σημείο της χώρας μας, έχει σπουδαία σημασία και είναι ένα γεγονός με ιδιαίτερη συναισθηματική βαρύτητα από μόνο του. Για εμάς στη Eurolife FFH αξία έχει να στηρίζουμε την ελληνική περιφέρεια και να δημιουργούμε ευκαιρίες που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξή της. Σε συνεργασία με την HOPEgenesis, ξαναδίνουμε ζωή στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας και δημιουργούμε προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τις τοπικές κοινωνίες αυτές. Το μέλλον είναι αισιόδοξο μόνο όταν είναι γεμάτο από παιδικές φωνές. Για αυτό και η εταιρεία μας θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές.»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνει μελέτη που ανέλυσε δεδομένα σχεδόν έξι εκατομμυρίων ανθρώπων
Η βιολογική ηλικία δεν εξαρτάται μόνο από τα χρόνια
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν επίσης ότι η φροντίδα των ασθενών έχει βελτιωθεί σημαντικά
Σε τι διαφέρει από άλλες θεραπείες
Η αξία της παύσης, η πίεση της διαρκούς παραγωγικότητας και η διαφορά ανάμεσα στο να ζεις για να εξελίσσεσαι και στο να εξελίσσεσαι για να ζήσεις πιο ελεύθερα.
Η έκθεση στον καπνό των άλλων δεν είναι μόνο θέμα ενόχλησης
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επίσκεψη σε μουσεία και συναυλίες έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία
Πότε βοηθά και πότε μπορεί να σαμποτάρει τους μυς
Οι συμμετέχοντες θα εντοπίζονται μέσω ειδικών εξετάσεων αίματος
Στη Σκωτία εκτιμάται ότι περίπου 90.000 άνθρωποι ζουν με άνοια
Μέχρι το 2050 σχεδόν 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα πάσχει από μυωπία
Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας τάσσεται υπέρ της σύμπραξης ης επιστημονικής κοινότητας
Τα κοινά συμπτώματα και οι διαφορές που πρέπει να προσέξεις
Ο πρόεδρος του Ωνασείου, Γιάννης Μπολέτης, και ο διευθυντής της Εντατικής, Σταύρος Δημόπουλος, εξηγούν γιατί αλλάζει το τοπίο η πρώτη κινητή μονάδα ECMO της Ελλάδας
Η υπερβολική φροντίδα μπορεί να «στεγνώσει» το δέρμα
Τι χρειάζεται να προσέξει ο φροντιστής ενός ηλικιωμένου ατόμου
Τα συνήθη συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν
Πότε χρειάζεται επίσκεψη στον γιατρό για περαιτέρω έλεγχο
Η θερμότητα δεν προέρχεται μόνο από τον ήλιο αλλά και από το σώμα μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.