- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Διπλή επέμβαση σπονδυλικής στήλης σε 6χρονο στο Metropolitan Hospital
Η χειρουργική επέμβαση διήρκεσε τέσσερεις ώρες και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία
Η ιστορία του 6χρονου Bukaker που υποβλήθηκε σε μία πολύπλοκη και μοναδική διπλή χειρουργική επέμβαση για τα ελληνικά δεδομένα στο Metropolitan Hospital.
Πολύπλοκη και μοναδική για τα ελληνικά χρονικά διπλή χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στον 6χρονο Bubaker για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση δύο σοβαρών παθήσεων στο Metropolitan Hospital. Σήμερα ο μικρός ασθενής έχει αναρρώσει πλήρως, ενώ εξήλθε από το νοσοκομείο με άριστη κλινική εικόνα και πλήρη διόρθωση της παραμόρφωσης από την οποία έπασχε. Το επιτυχές αποτέλεσμα επιβεβαίωσε την αρχική αισιοδοξία της ιατρικής ομάδας στο Metropolitan Hospital που ανέλαβε την εξειδικευμένη και υψηλών απαιτήσεων διπλή χειρουργική επέμβαση.
Η περίπτωση του μικρού Bubaker είναι ιδιαίτερη. Ο Bubaker κατάγεται από την Λιβύη και πριν περίπου ένα μήνα διεγνώσθη με σοβαρού βαθμού κύφωση και σκολίωση από τους γιατρούς εκεί. Λόγω του υψηλού βαθμού δυσκολίας της επέμβασης, οι γιατροί από τη Λιβύη απευθύνθηκαν στην ιατρική ομάδα του Metropolitan Hospital προκειμένου να αναλάβει την περίπτωση του μικρού Bubaker.
Μετά από συνεννόηση με το τμήμα Διεθνών Ασθενών και τους επικεφαλής γιατρούς κ.κ. Λούσκο και Αντάρ, ο μικρός Bubaker με τους γονείς του μεταφέρθηκε στο Metropolitan Hospital για την αντιμετώπιση της σοβαρού βαθμού κύφωσης και σκολίωσης από την οποία έπασχε. Μετά από ενδελεχή απεικονιστικό έλεγχο της σπονδυλικής στήλης και του νευρικού συστήματος, ο Bubaker διεγνώσθη με εκτεταμένο όγκο εντός της σπονδυλικής του στήλης. Μάλιστα, ήδη κατά την είσοδο του στο νοσοκομείο είχε αρχίσει να επηρεάζεται η κίνηση στα κάτω άκρα και η βάδισή του.
Η επέμβαση σχεδιάστηκε λεπτομερώς από ομάδα έμπειρων ιατρών του Metropolitan Hospital, που απαρτίζονταν από ορθοπαιδικούς, νευροχειρουργούς, αναισθησιολόγους, ακτινολόγους και ογκολόγους υπό την εποπτεία του δρ Μάριου Λυκίσσα, Διευθυντή Κλινικής Σπονδυλικής Στήλης του νοσοκομείου. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε επείγουσα βάση, καθώς η όποια καθυστέρηση θα μπορούσε να στερήσει τη δυνατότητα βάδισης του παιδιού για πάντα.
Ο μικρός ασθενής υπεβλήθη σε χειρουργείο δύο σταδίων. Στο πρώτο στάδιο πραγματοποιήθηκε χειρουργική αφαίρεση του όγκου, ο οποίος εστάλη για βιοψία και γονιδιακό έλεγχο. Μετά από περίοδο τριών εβδομάδων ο μικρός Bubaker υπεβλήθη στο δεύτερο στάδιο του χειρουργείου, μετά από λεπτομερή προεγχειρητικό σχεδιασμό. Σκοπός του δεύτερου σταδίου ήταν η διόρθωση της κύφωσης και της σκολίωσης χωρίς να διαταραχθεί η ανάπτυξη του παιδιού τόσο όσον αφορά το θώρακα και κατ’ επέκταση τους πνεύμονες, όσο και την ανάπτυξη της σπονδυλικής του στήλης. Για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος αποφασίστηκε η χρήση της τεχνικής των εκπτυσσόμενων ράβδων που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε δεκάδες νεαρούς ασθενείς στο Metropolitan Hospital.
Η συγκεκριμένη τεχνική επιτρέπει ταυτόχρονα με τη διόρθωση της σκολίωσης και της κύφωσης, την απρόσκοπτη ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης σε ασθενείς μικρής ηλικίας. Η χειρουργική επέμβαση διήρκεσε τέσσερεις ώρες και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Λίγες μέρες μετά το χειρουργείο, ο μικρός Bubaker κινητοποιήθηκε πλήρως και περπάτησε μόνος του χωρίς καμία βοήθεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.