Health & Fitness

Η Ίος αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα τουριστικό προορισμό

Ο ιδανικός προορισμός για όλους όσους ονειρεύονται το συνδυασμό των καλοκαιρινών τους διακοπών με τον αθλητισμό και τη φυσική άσκηση

Λήδα Πυλαρινού
Λήδα Πυλαρινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ίος αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα τουριστικό προορισμό

«Ios Future Pro World Tour 2023»: Το παγκόσμιο τουρνουά beach volley έρχεται στην Ίο 21 με 24 Ιουνίου 

Aθλητισμός και καλοκαίρι. Δύο λέξεις με ρίζες ελληνικές. Ο πρώτος, μας πάει πίσω στην εποχή της αρχαίας Ελλάδας, όπου απέδειξε τις πιο διαχρονικές αξίες της συνεργασίας, του σεβασμού και της πειθαρχίας. Από την άλλη, αν η χώρας μας ήταν εποχή, θα ήταν σίγουρα το καλοκαίρι. Ανέμελη, χαρούμενη, σε μια από τις καταγάλανες παραλίες των νησιών μας να απολαμβάνει τη μαγεία που κρύβεται πίσω από την λιτότητα της απέραντης ομορφιάς των ελληνικών τοπίων. 

Τα δύο αυτά στοιχεία συναντιούνται για τρίτη φορά σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της χώρας, την Ίο. Στις 21 με 24 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο τουρνουά «Ios Future Pro World Tour 2023» στην παραλία του Μυλοπότα. Η αγάπη που έλαβε από τον κόσμο και οι συμμετοχές στις διοργανώσεις του 2019 και του 2022 φαίνεται να το καθιστά πλέον, πέρα από μια από τις πιο fun αθλητικές εκδηλώσεις, ετήσια παράδοση. Στο τουρνουά συμμετέχουν πάνω από 35 χώρες, από Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Αυστραλία. Άνθρωποι από κάθε άκρη του κόσμου, συγκεντρώνονται με απώτερο στόχο, πέρα από τη νική, τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας και τη γνωριμία με ένα πιο εναλλακτικό ελληνικό καλοκαίρι.

Η Ίος αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα τουριστικό προορισμό

Ο ιδανικός προορισμός για όλους όσους ονειρεύονται το συνδυασμό των καλοκαιρινών τους διακοπών με τον αθλητισμό και τη φυσική άσκηση. Με ένα πλήρως οργανωμένο προπονητικό camp, οι επισκέπτες του νησιού έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των αγώνων. Τη διοργάνωση θα πλαισιώσουν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η πολυαναμενόμενη συναυλία των Onirama, για μια ultimate fun εμπειρία.  

Όσοι έχουν ήδη επισκεφτεί το νησί τα προηγούμενα καλοκαίρια, γνωρίζουν τη φημισμένη παραλία του Μυλοπότα. Με τα καταγάλανα νερά της, σε μια από τις πιο μαγευτικές τοποθεσίες, αποτελεί σημείο αναφοράς των δύο τουρνουά, δημιουργώντας το απόλυτο σκηνικό αγώνων beach volley. Η διοργάνωση βραβεύτηκε από τα Marketing και Fitness Awards, ως το καλύτερο καλοκαιρινό event και ως event αθλητικού τουρισμού, αντίστοιχα- και δικαίως. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ίου αναγνωρίστηκε και ως η καλύτερη διοργάνωση στην κατηγορία «Futures» στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης CEV. Γίνεται φανερό πως διοργανώσεις σαν και αυτήν, συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού του νησιού, ενώ πάνω από 1.000 άτομα αναμένονται να επισκεφτούν το νησί. 

Η Ίος αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα τουριστικό προορισμό

Μέγας χορηγός της διοργάνωσης για μια ακόμη χρονιά είναι ο όμιλος Calilo, ο οποίος στηρίζει ενεργά δράσεις για τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους της κοινωνίας του νησιού. Η φιλοξενία ενός παγκόσμιου θεσμού στην Ίο αναδεικνύει την κυκλαδίτικη ομορφιά του νησιού σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, την καθιστά και ως έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς προορισμούς.  

Η Chief Operations Officer του ομίλου Calilo, Βασιλική Πετρίδου, στηρίζει δυναμικά τη διοργάνωση, τόσο για τη δημιουργία των κατάλληλων ερεθισμάτων για τις νεότερες ηλικίες του νησιού, όσο και για τους επισκέπτες του. «Για εμάς η διοργάνωση για μια ακόμη χρονιά ενός παγκόσμιου τουρνουά beach volley, αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία, δίνοντας παράλληλα περισσότερα κίνητρα σε κάποιον να επισκεφτεί το νησί μας. Με δεδομένο ότι η Ίος είναι ένα νησί, που δεν έχει αεροδρόμιο και οι μετακινήσεις πλέον έχουν γίνει πολύ δύσκολες, η διοργάνωση ενός παγκόσμιου αθλητικού ραντεβού, αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για όλο το νησί, προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες, και ιδιαίτερα στη νεολαία, να ανακαλύψουν και άλλες πτυχές του νησιού πέρα από τη νυχτερινή διασκέδαση, όπως είναι η εμπειρία που προσφέρει αυτή η ξεχωριστή "γιορτή" του παγκόσμιου beach volley», αναφέρει η ίδια.  

Η Ίος αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα τουριστικό προορισμό

Σε συνεργασία με την κ. Πετρίδου, ο κ. Βαγγέλης Πολύμερόπουλος συνέβαλε εξίσου σημαντικά στη διοργάνωση των τουρνουά beach volley, τα οποία πλέον αποτελούν ετήσιος θεσμός του νησιού. Ο Δήμος και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου αγκάλιασαν την επιτυχημένη αυτή αθλητική διοργάνωση, με τον Δήμαρχο Ιητών, κ. Γκίκα Γκίκα, να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η Ίος διαθέτει τις δυνατότητες για ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού. Ήδη γίνονται σταθερά βήματα ανάπτυξης του προορισμού σε διαφορετικά επίπεδα με τη συμβολή του δήμου, με στόχο τη διεύρυνση των αγορών ενδιαφέροντος, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη στόχευση σε ταξιδιώτες με ποιοτικά και ειδικά ενδιαφέροντα». 

Η πιο ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία, σε ένα από τα πιο φημισμένα ελληνικά νησιά, είναι σίγουρα κάτι που όλοι μας θα θέλαμε να βιώσουμε. Ένας αναπάντεχος συνδυασμός διακοπών και αθλητισμού, μέσω μιας διοργάνωσης με όφελος τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για την κοινωνία του νησιού και την προώθηση του τουρισμού της χώρας μας, με έναν μοναδικό τρόπο.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ