- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ετήσιο βραβείο «Ευάγγελος Σπανός», από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
Το βραβείο έχει τιμητικά το όνομα του ιδρυτή του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Βραβείο «Ευάγγελος Σπανός», προς τιμήν του ιδρυτή του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Στις εκπαιδευτικές δράσεις της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, με το ετήσιο βραβείο «Ευάγγελος Σπανός», συμμετέχει ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Το βραβείο αφορά την καλύτερη δημοσιευμένη εργασία στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία. Ανακοινώθηκε ήδη στο 50ό Πανελλήνιο Ενδοκρινολογικό Συνέδριο. Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία (ΕΕΕ) θα απονείμει το πρώτο βραβείο «Ευάγγελος Σπανός» την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, για τις εργασίες που θα δημοσιευθούν φέτος.
Το βραβείο έχει τιμητικά το όνομα του ιδρυτή του Ομίλου Ευάγγελου Σπανού, ο οποίος διακρίθηκε για την αξιέπαινη έρευνα και συμβολή του στον τομέα της Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας.
«Η μεγάλη αγάπη του Ευάγγελου Σπανού ήταν η επιστήμη του. Υπήρξε συνεπής και σχολαστικός στην έρευνά του, ευλαβικά προσηλωμένος στην ποιότητα των εργαστηριακών αποτελεσμάτων και πρωτοπόρος στην εργαστηριακή ιατρική. Με αυτές τις αξίες ίδρυσε τον Όμιλο, ξεκινώντας από ένα μικρό ορμονολογικό εργαστήριο και φτάνοντας στην κορυφή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με αυτές τις αξίες συνεχίζουμε και εμείς σήμερα. Στηρίζουμε την ιατρική έρευνα, υποστηρίζουμε το έργο επιστημονικών φορέων και επιβραβεύουμε την αριστεία», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γιώργος Ευ. Σπανός.
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της ΕΕΕ, Ανδρομάχη Βρυωνίδου – Μπομποτά ανέφερε: «ο αείμνηστος Ευάγγελος Σπανός ήταν μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, αγαπητός συνάδελφος και φίλος. Ήταν ο άνθρωπος που, με την ίδρυση ενός μικρού ορμονολογικού εργαστηρίου στην Αθήνα, έφερε την επανάσταση στις διαγνωστικές εξετάσεις, εισάγοντας τη χρήση ραδιοϊσοτόπων για τον προσδιορισμό των ορμονών. Γρήγορα κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη όλων των συναδέλφων ιατρών για την ποιότητα της δουλειάς του. Ο Ευάγγελος Σπανός ήταν Επιστήμονας, Επιχειρηματίας και προπαντός, Άνθρωπος, με χαρακτήρα σεμνό και με πλούσια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης. Το ΔΣ της ΕΕΕ ευχαριστεί θερμά τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ για την τιμητική ένταξη απονομής του βραβείου στις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις μας. Το βραβείο αυτό θα απονέμεται κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Ενδοκρινολογικού Συνεδρίου, στην καλύτερη δημοσιευμένη εργασία με θέμα την Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία. Ο πρώτος ή τελευταίος συγγραφέας πρέπει να είναι τακτικό, δόκιμο ή πάρεδρο μέλος της ΕΕΕ-ΠΕΕ».
Ο Ευάγγελος Σπανός γεννήθηκε στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ξεκίνησε την επιστημονική του καριέρα το 1972 ως υπότροφος στο HammersmithHospital στη Βασιλική Μεταπτυχιακή Ιατρική Σχολή του Λονδίνου. Εκεί απέκτησε Master of Science στη Βιοχημεία και PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, ενώ εργάστηκε ως ερευνητής για 8 ολόκληρα χρόνια. Εκείνη την περίοδο, δημοσίευσε περισσότερες από 40 επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, ενώ η έρευνά του σχετικά με το μεταβολισμό της βιταμίνης D αναγνωρίστηκε διεθνώς.
Το 1981, ο Ευάγγελος Σπανός ίδρυσε στην Αθήνα ένα μικρό εξειδικευμένο εργαστήριο, το οποίο μέσα σε λίγα χρόνια μετεξελίχθηκε στο πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο. Σήμερα, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο, με 72 Διαγνωστικά Κέντρα, 2 γενικές κλινικές, 2 Διατροφολογικά και ένα Δερματολογικό Κέντρο, 7 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών.
Ο Ευάγγελος Σπανός είναι ο συγγραφέας των εξειδικευμένων εγχειριδίων «Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία», «Κλινική Χημεία» και «Εργαστηριακή Διαγνωστική», τα οποία έχουν κυκλοφορήσει σε πολλές εκδόσεις και αποτελούν αναγνωρισμένα εργαλεία για τον ιατρικό χώρο. Τα βιβλία διανέμονται δωρεάν και αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για τον ιατρικό κόσμο, βοηθώντας στην πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση των διαφόρων νοσημάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
479 γονιδιακές αλλαγές αποκαλύπτουν ότι η εξέλιξη δεν σταμάτησε
Ειδικοί αναλύουν τι αλλάζει στον οργανισμό και ποια από τα υποτιθέμενα οφέλη έχουν επιστημονική βάση
Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες ενδείξεις προέρχονται από εμπειρικές αναφορές
Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Άμστερνταμ, ομάδες ανθρώπων οργανώνουν «offline» συναντήσεις
Η ξαφνική της δημοτικότητα δεν είναι τυχαία
Μεταξύ ιατρικής ανάγκης και «εύκολης λύσης»
Τα ευρήματα πληθυσμιακής μελέτης διάρκειας 15 ετών
Πώς το στίγμα μπορεί να γίνει πιο βαρύ από τη νόσο
Οι βασικές διαφορές και τα ειδικά συμπτώματα
Η επιστήμη δείχνει ότι ακόμη και λίγα λεπτά περπατήματος την ημέρα αρκούν για ουσιαστικά οφέλη
Μισ συζήτηση με τον ενδοκρινολόγο Αριστείδη Λύτρα για τους μύθους γύρω από το γυναικείο σώμα
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Πρόληψη και έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων από το κοινό καλλωπιστικό φυτό
10 αυτοτελή σεμινάρια με μήνυμα «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»
Η μελέτη δεν αποδεικνύει αιτιώδη σχέση, ωστόσο καταγράφει μια ισχυρή συσχέτιση
Επιστήμονες εξετάζουν τις επιπτώσεις της THC στη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου
Αποχωρεί ο Ζαχαρίας Ραγκούσης
Η εταιρεία διακρίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, για τις πρακτικές βιωσιμότητας που εφαρμόζει
Νέο ερευνητικό φάρμακο μπορεί να καθυστερεί την εξέλιξή της
Πότε ο κνησμός στο δέρμα δεν είναι απλή αλλεργία αλλά ένδειξη για κάτι σοβαρότερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.