Health & Fitness

Podcast Health bites - Αστερία Σταματάκη | Ολιστική προσέγγιση για τη διαχείριση του σωματικού βάρους

Μια συζήτηση με τον Λάμπρο Συντώση

Αστερία Σταματάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Για να πετύχει μια προσπάθεια διαχείρισης σωματικού βάρους δεν χρειάζονται αλλαγές μόνο στον τρόπο διατροφής και στη φυσική δραστηριότητα. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που πρέπει να ελεγχθούν και να τροποποιηθούν, όπως για παράδειγμα το στρες και ο ύπνος. Πρέπει να κοιτάμε την ανθρώπινη ύπαρξη ολιστικά. 

Στο 10ο επεισόδιο του Podcast Health Bites, με τον καθηγητή Λάμπρο Συντώση συζητάμε αν υπάρχει ιδανικό βάρος και πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το σωματικό μας βάρος μέσα από αλλαγές στον τρόπο ζωής του ατόμου.

Ο Λάμπρος Συντώσης είναι καθηγητής Διατροφής και Life Style στο Πανεπιστήμιο Rutgers (HΠΑ) & Πρόεδρος στο Mediterranean Lifestyle Medicine Institute.

Τι θα ακούσετε στο podcast «Health bites» με την Αστερία Σταματάκη

Το podcast «Health Bites» με την Αστερία Σταματάκη εστιάζει σε θέματα διατροφής και υγείας. Κάθε εβδομάδα θα αναλύουμε ενδιαφέροντα θέματα που μας αφορούν και πολλές φορές μας προβληματίζουν. Θα καταρρίψουμε μύθους. Θα κατανοήσουμε τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος καθώς και την επίδραση της τροφής σ’ αυτό. Είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, την ισορροπημένη διατροφή, την υγεία του εντέρου, τις ορμόνες, τον ύπνο, την ψυχική μας διάθεση ή σοβαρότερες καταστάσεις όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μας συμβουλεύουν για το πώς μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο και κυρίως πώς να ζήσουμε καλύτερα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ