Health & Fitness

Splentir by UNI-PHARMA: Η αξιόπιστη λύση για πονοκέφαλο – ημικρανία

Ένα τριδύναμο παυσίπονο που συνιστάται ως θεραπεία 1ης γραμμής

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι πρωτογενείς πονοκέφαλοι συνδέονται με φλεγμονή του αυχένα
Οι πρωτογενείς πονοκέφαλοι συνδέονται με φλεγμονή του αυχένα © Mikael Blomkvist, PEXELS

Το Splentir by UNI-PHARMA είναι μια αποτελεσματική επιλογή αναλγητικού για την οξεία αντιμετώπιση των κρίσεων κεφαλαλγίας και ημικρανίας

Η ημικρανία είναι μια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσης μέτριας ή μεγάλης έντασης κεφαλαλγίας. Εντοπίζεται συχνότερα (αλλά όχι απαραίτητα) στο μισό μέρος του κεφαλιού και διαρκεί από ώρες έως και μέρες (4 έως και 72 ώρες). Ο πόνος μπορεί να γίνει τόσο δυνατός ώστε ο ασθενής να αναζητήσει ένα ήσυχο και σκοτεινό δωμάτιο για να ηρεμήσει, καθ’ ότι συχνά συνοδεύεται από δυσανεξία στο φως, τους ήχους και ναυτία.

Αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη μορφή κεφαλαλγίας μετά την κεφαλαλγία τάσης, ενώ τείνει να «χτυπά» περισσότερο τις γυναίκες –μπορεί να αρχίσει και από τη εφηβική και νεανική ηλικία–, καθώς το ποσοστό των γυναικών που υποφέρουν από ημικρανία είναι σχεδόν τριπλάσιο από αυτό των ανδρών.

Αίτια πρόκλησης

Παρότι η ημικρανία είναι μια μορφή χρόνιου πονοκεφάλου με πολύ συχνή εμφάνιση, δεν έχουν εξακριβωθεί οι λόγοι που την προκαλούν.

Οι αιτίες της ημικρανίας ποικίλουν και μπορεί να οφείλεται σε:

  • Άγχος και στρες
  • Ορμονικές μεταβολές στις γυναίκες
  • Αλλαγές στην καθημερινότητα
  • Περιβαλλοντικές μεταβολές
  • Διατροφή
  • Φάρμακα
  • Στέρηση ύπνου

Splentir για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας και ημικρανίας

Splentir

Αν και δεν γνωρίζουμε τους μηχανισμούς που προκαλούν αυτή τη χρόνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσης μέτριας ή μεγάλης έντασης, υπάρχει τρόπος να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα και ίσως να μειώσουμε τη συχνότητα εμφάνισής τους.

Το Splentir είναι μια αποτελεσματική επιλογή αναλγητικού για την οξεία αντιμετώπιση των κρίσεων κεφαλαλγίας και ημικρανίας, με ή χωρίς αύρα, που χαρακτηρίζονται από πόνο τουλάχιστον μέτριας έντασης καθώς και για την αντιμετώπιση του νευρικού πόνου, του πόνου στους μύες και τις αρθρώσεις, του οδοντικού πόνου, του πόνου περιόδου ενώ ενδείκνυται και ως αντιπυρετικό.

Είναι ένα τριδύναμο παυσίπονο που συνδυάζει 3 δραστικές ουσίες:

  1. Ακετυλοσαλικυλικό οξύ (400 mg), με αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση
  2. Παρακεταμόλη (200 mg), με αναλγητική και αντιπυρετική δράση
  3. Καφεΐνη (50 mg), με διεγερτικές ιδιότητες, η οποία μειώνει την αντίληψη του πόνου και παράλληλα διευκολύνει και επιταχύνει την επίδραση των άλλων δύο δραστικών συστατικών

O συνδυασμός των τριών αυτών δραστικών ουσιών συνιστάται ως θεραπεία 1ης γραμμής για επεισόδια κεφαλαλγίας τάσης και ημικρανίας.

Βέβαια πάντα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες ως προς τη δοσολογία και τη συχνότητα λήψης που συνοδεύουν το φάρμακο. Η συνήθης δόση για τους ενήλικες είναι 1 δισκίο κάθε 4 ώρες και ποτέ να μην λαμβάνονται περισσότερα από 6 δισκία ημερησίως.

Για παιδιά μεγαλύτερα των 12 ετών η συνήθης δόση είναι ½ δισκίο ανά 4 ώρες. Δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, εκτός αν συνιστάται από γιατρό.

Αντενδείκνυται σε άτομα με έλλειψη του ενζύμου G-6-PD, αλλεργία στα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και γαστροδωδεκαδακτυλικό έλκος. Απαιτείται προσοχή σε ασθενείς με νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια.

Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου συνιστούν: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓIΕΣ ΧΡHΣΗΣ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕIΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡO  Ή ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙO ΣΑΣ.

UNI-PHARMA - ΟΦΕΤ

Το Splentir είναι προϊόν της φαρμακοβιομηχανίας UNI-PHARMA SA. Με πάνω από μισό αιώνα ζωής, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τα φαρμακευτικά και υγειονομικά δρώμενα, αλλά σημείο αναφοράς και για την κοινωνία. Οι βιομηχανίες του, με τα πρωτοποριακά και καινοτόμα σκευάσματά τους, αποτελούν τους πιο αξιόπιστους πρεσβευτές της Ελλάδας και της ελληνικής παραγωγής στις 70 και πλέον αγορές του εξωτερικού, στις οποίες εξάγει με το brand name by UNI-PHARMA & by InterMed.

Ο ΟΦΕΤ αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την πρότυπη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo, η οποία θα λειτουργεί και ως Ινστιτούτο Μελέτης νέων επιστημόνων. Οι βιομηχανίες του Ομίλου UNI-PHARMA & InterMed είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ