- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθνικό Πρόγραμμα «Υγεία Μπροστά» για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας
Το Εθνικό Πρόγραμμα «Υγεία Μπροστά» για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει η 7η ΥΠΕ στην Κρήτη.
Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και στελέχη του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι ιατροί αναλύοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού, εστιάζοντας στο προσωπικό βίωμα και τη σημασία της πρόληψης αλλά και της κοινωνικής υποστήριξης.
Ειδικότερα:
-Στις 26 Ιανουαρίου 2023 η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Ηράκλειου, Διεύθυνση: Κορωναίου 9, Ηράκλειο 712 02 Ηράκλειο
-Στις 27 Ιανουαρίου 2023 η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στο Σπίτι του Πολιτισμού , Διεύθυνση: Βερνάρδου Εμμανουήλ 12, Πλησίον Ωδείου, Ρέθυμνο - Παλαιά Πόλη, 74131, ΡΕΘΥΜΝΟ
-Στις 28 Ιανουαρίου 2023 η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Λασιθίου, Διεύθυνση: Ακτή Κούνδουρου Ιωσήφ 17, Αγίου Νικολάου, 721 00 Άγιος Νικόλαος Λασιθίου
Στις εκδηλώσεις ενημέρωσης έχουν προσκληθεί από το υπουργείο Υγείας τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι του επιστημονικού κόσμου, καθώς και πολίτες προκειμένου να πληροφορηθούν για τις διαδικασίες διενέργειας των εξετάσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης.
Άλλωστε μέχρι σήμερα από τότε που ξεκίνησαν οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 75.000 ψηφιακές μαστογραφίες και έχουν εντοπιστεί εγκαίρως με ευρήματα πάνω από 4.500 γυναίκες.
«Θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμο οι γυναίκες σε όλη τη χώρα να ενημερωθούν για το πρόγραμμα πρόληψης ώστε να πραγματοποιούν τις δωρεάν εξετάσεις που προβλέπονται. Εξίσου σημαντικό είναι να ενημερωθούν και οι επαγγελματίες υγείας, ώστε να τις διευκολύνουν και να τις ενθαρρύνουν να βάλουν προτεραιότητα την υγεία τους και να κάνουν τις εξετάσεις τους εύκολα, γρήγορα και δωρεάν» δήλωσε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς εκδηλώνονται οι καρδιακές παθήσεις στα δύο φύλα
Το 75% των γυναικών αναφέρει ότι εμφανίζει συμπτώματα κατά την εμμηνόπαυση
Τι αλλάζει στο σώμα όταν αυξάνεται η ηλικία
Τι προκύπτει από την ανάλυση 13 επιστημονικών ανασκοπήσεων που παρήγγειλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Ο καπνός παραμένει σε κλειστούς χώρους ακόμη και όταν υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα
Πότε πρόκειται για χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του παιδιού και πότε για μια διαταραχή που χρειάζεται παρέμβαση
Σχεδόν το 25% των θυμάτων από πνιγμό αποτελούν τα παιδιά έως 5 ετών
Άμεσες και χρόνιες επιπτώσεις από την έκθεση στον ήλιο
Για τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου, τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια
Τι δείχνει μελέτη που ανέλυσε δεδομένα σχεδόν έξι εκατομμυρίων ανθρώπων
Η βιολογική ηλικία δεν εξαρτάται μόνο από τα χρόνια
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν επίσης ότι η φροντίδα των ασθενών έχει βελτιωθεί σημαντικά
Σε τι διαφέρει από άλλες θεραπείες
Η αξία της παύσης, η πίεση της διαρκούς παραγωγικότητας και η διαφορά ανάμεσα στο να ζεις για να εξελίσσεσαι και στο να εξελίσσεσαι για να ζήσεις πιο ελεύθερα.
Η έκθεση στον καπνό των άλλων δεν είναι μόνο θέμα ενόχλησης
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επίσκεψη σε μουσεία και συναυλίες έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία
Πότε βοηθά και πότε μπορεί να σαμποτάρει τους μυς
Οι συμμετέχοντες θα εντοπίζονται μέσω ειδικών εξετάσεων αίματος
Στη Σκωτία εκτιμάται ότι περίπου 90.000 άνθρωποι ζουν με άνοια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.