- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
23 δότες μυελού των οστών έχουν χαρίσει ελπίδα για ζωή σε συνανθρώπους μας
Το ίδρυμα Choose Life και οι σκοποί του
Η διεύρυνση της βάσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών ένας από τους στόχους του ιδρύματος Choose Life
Το Choose Life ιδρύθηκε από την οικογένεια του Δημήτρη Λόη, για την καταπολέμηση ασθενειών που σχετίζονται με το αίμα, τη θεραπεία τους και την ανακούφιση των δεινών των ασθενών και των οικογενειών τους. Αποστολή του είναι η υποστήριξη και παροχή βοήθειας στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, η διεύρυνση της βάσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες εύρεσης συμβατού δότη και η υποστήριξη της έρευνας για νέες υποσχόμενες θεραπείες που θα μπορούσαν να αυξήσουν το ποσοστό επιβίωσης αλλά και την ποιότητα ζωής των ασθενών.
Σε πρόσφατη εκδήλωση εορτασμού της Ημέρας Γενναιοδωρίας η Mάρη Ευγενίδου-Λόη, Πρόεδρος και Ιδρύτρια του φιλανθρωπικού οργανισμού Choose Life, δήλωσε: «Ήταν μονόδρομος για εμάς και για τους δικούς μας ανθρώπους να ιδρύσουμε το Choose Life. Είχαμε τις οδηγίες και τη στρατηγική του. Όμως τίποτα απ’ όλα αυτά δε θα γινόταν αν εσείς δεν είχατε αγκαλιάσει τον σκοπό μας, η οικογένειά μας και οι φίλοι μας. Επίσης πολλές εταιρείες στάθηκαν στο πλευρό μας από την αρχή και τις ευχαριστούμε. Η Ogilvy, η Cardlink, η Cosmote, η Καρατζά και συνεργάτες, η Kyla Shipping, η Ernst Young, η PWC ο φορολογικός μας σύμβουλος, ο σύλλογος αποφοίτων του Κολλεγίου, η Frigoglass, το κοινωφελές ίδρυμα Ιωάννη Λάτση καθώς και η Coca Cola 3E. Σήμερα είμαστε περήφανοι γιατί γιορτάζουμε χάρη σε όλους εσάς 12.000 νέους εθελοντές δότες, ενώ ήδη 23 έχουν χαρίσει ελπίδα για ζωή σε έναν συνάνθρωπο μας».
Ο κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Καθηγητής Αιματολογίας, του Πανεπιστήμιου Πατρών, Διευθυντής της μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών αλλά και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μέρα που μας γεμίζει χαρά και γυρνώντας πίσω στο 2010, ποτέ δε θα πίστευα ότι θα έρθει. Όταν είχαμε τότε συναντηθεί στην Πρυτανεία με έγκριτους αιματολόγους και είχαμε αποφασίσει πως θα κάνουμε μια αρχή με σκοπό κάποια στιγμή κάθε Έλληνας ασθενής που χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση να μπορεί να βρει τον δότη του. Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς με τη συμβολή του Choose Life και άλλων αντίστοιχων φορέων μπορούμε να πούμε πως ένας στους δύο Έλληνες ασθενείς, όχι μόνο θα βρει τον δότη του, αλλά ο δότης του θα είναι και Έλληνας. Συγκινούμαι βλέποντας σήμερα κοντά μας την πρώτη Ελληνίδα δότρια που δώρισε το 1996, συγκινούμαι επίσης μαθαίνοντας πως και η κόρη της δώρισε φέτος. Ακόμη σήμερα έχουμε την χαρά να έχουμε κοντά μας μια δότριά μας, που τυποποιήθηκε και μπήκε στην παγκόσμια τράπεζα με έξοδα του Choose Life, μαζί με τον μπαμπά του ασθενή, στον οποίο έδωσε ζωή. Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένεια του Choose Life για την υποστήριξη στην ίδρυση του Εργαστηρίου Δημήτρης Λόης στο Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών. Η Δημιουργία του Εργαστηρίου Κυτταρικών Θεραπειών είναι μείζονος σημασίας καθώς ήδη 8 ασθενείς έχουν λάβει κυτταρική θεραπεία. Παράλληλα, το ινστιτούτο έχει γίνει εστία ενός προγράμματος μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών. Για αυτόν τον λόγο σας ευχαριστώ όλους εσάς και κυρίως την οικογένεια Λόη για την υποστήριξή σας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να αλλάξετε την επόμενη φορά που θα γυρίσετε από το σούπερ μάρκετ
Η σύνδεση με τις ημικρανίες, ποιοι είναι πιο επιρρεπείς
Δεν οφείλεται μόνο στη στάση ύπνου - Συνδέεται άμεσα με την ικανότητα του ανθρώπου να μιλά
Ποιους αφορά, πότε θα είναι διαθέσιμo
Το 38% του ενήλικου πληθυσμού είναι χρήστες καπνικών προϊόντων
Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τον όρο «υψηλός πνευμονογαστρικός τόνος»
Η σημασία της διατροφής και της άσκησης
Νάρθηκες, φυσικοθεραπεία και η επιλογή της επέμβασης
Πώς η απλή καταγραφή των σκέψεων και των συναισθημάτων μας θωρακίζει απέναντι στο στρες
Η περίπτωση ενός άντρα που υπέστη σπάνια αλλεργική αντίδραση
Όταν η κούραση είναι κάτι περισσότερο από ανθρώπινη κατάσταση
Φυσικά η τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη φροντίδα
Έρευνες δείχνουν ότι περίπου 1 στους 4 δεν εμφανίζει καθόλου συμπτώματα, ακόμη και μετά από βαριά κατανάλωση αλκοόλ
Η επαφή με το περιβάλλον μειώνει άμεσα το στρες, ρυθμίζει ορμόνες, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βελτιώνει τη διάθεση
Οι τεχνικές που ηρεμούν το σώμα και τον νου όταν οι αρνητικές σκέψεις κυριαρχούν στην καθημερινότητα
Η κλινική δοκιμή περιέλαβε περισσότερους από 4.400 ασθενείς
Η δημοφιλής μέθοδος δροσιάς που τελικά χαλάει τον ύπνο - Πώς να τον χρησιμοποιήσετε σωστά
Eιδικοί εξηγούν γιατί το βάδισμα είναι το θεμέλιο της ευεξίας και πώς προστατεύει σώμα και πνεύμα
Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα έντομα συνδέουν τη μυρωδιά του DEET με την τροφή, ανατρέποντας όσα ξέραμε
Με επίκεντρο το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.