Health & Fitness

Έρχονται «δομικές και οργανωτικές αλλαγές» στον ΕΟΔΥ

Στόχος να καταστεί πιο αποτελεσματικός ο Οργανισμός

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιστήμη – εργαστήριο
Οργανωτικές και δομικές αλλαγές στον ΕΟΔΥ © Pixabay / Φωτογραφία Αρχείου

ΕΟΔΥ - Προ των πυλών «δομικές και οργανωτικές αλλαγές» στον Οργανισμό - Τι συμβαίνει στα CDC και στο ECDC

Πενταμελή επιστημονική επιτροπή συγκρότησε και έθεσε ήδη σε λειτουργία ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προκειμένου αυτή να υποστηρίξει τον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), με την προώθηση δομικών και οργανωτικών αλλαγών, τις οποίες η επιτροπή θα προτείνει στον Θάνο Πλεύρη και την κυβέρνηση.

Άλλωστε, και επισήμως το έργο της επιτροπής είναι η σύνταξη εισηγήσεων και προτάσεων προς τον υπουργό Υγείας.

Μέλη της επιτροπής είναι:

  1. Λάγιου Παγώνα
  2. Χατζηχριστοδούλου Χρήστος
  3. Κοτανίδου Αναστασία
  4. Νένα Ευαγγελία
  5. Μαγιορκίνης Γκίκας

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη διαδικασία δομικών και άλλων οργανωτικών αλλαγών έχουν εισέλθει επίσης τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται ανάλογη διαδικασία να ξεκινήσει και για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Νοσημάτων (ECDC), καθώς όλες αυτές οι στρατηγικού χαρακτήρα δομές για την προαγωγή και την προστασία της δημοσίας υγείας ελέγχονται για αναποτελεσματικότητα και προβληματική λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κοροναϊού. 

Στόχοι του ΕΟΔΥ είναι:

  1. Η παρακολούθηση και η εκτίμηση της υγείας του πληθυσμού και των βιολογικών, κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων που την επηρεάζουν.
  2. Η επιδημιολογική επιτήρηση και η παρακολούθηση των επιπτώσεων των μεταδοτικών νοσημάτων στη δημόσια υγεία.
  3. Η κατάρτιση και λήψη μέτρων πρόληψης και η ενημέρωση του εκάστοτε πληθυσμού – στόχου για την προστασία της υγείας και την εξασφάλιση της ευεξίας και ευζωίας του.
  4. Η λήψη μέτρων που αποσκοπούν στην προστασία του πληθυσμού από κάθε είδους απειλές που οφείλονται σε μεταδοτικά νοσήματα, η προώθηση δράσεων που αποβλέπουν στη βελτίωση της υγείας, η πρόληψη των χρόνιων και μη μεταδοτικών νοσημάτων και η αντιμετώπιση καταστάσεων βλαπτικών για την υγεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ