Health & Fitness

Ο καρκίνος του μαστού μας αφορά όλες  

Το μήνυμα της Gilead Sciences Ελλάδος στον αγώνα για τον καρκίνο του μαστού

Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 843
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Gilead Sciences Ελλάδος: Η συμμετοχή της ομάδας στο Greece Race for the Cure®, στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του µαστού

Ολες οι γυναίκες που εργάζονται για την Gilead Sciences Ελλάδος φωτογραφήθηκαν και βγήκαν µπροστά, για να διαδώσουν την αναγκαιότητα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής ενηµέρωσης, µε το ηχηρό µήνυµα «Ο καρκίνος του µαστού µας αφορά όλες!». «Φέτος, για τον µήνα Πρόληψης & Ενηµέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού, αποφασίσαµε να κάνουµε κάτι διαφορετικό: να δώσουµε στην καµπάνια µας πρόσωπο, το δικό µας πρόσωπο. Είµαστε οι γυναίκες της Gilead. Είµαστε κόρες, µητέρες, σύντροφοι, αδελφές, φίλες, επαγγελµατίες, συνάδελφοι. Είµαστε κι εµείς, όπως όλες οι γυναίκες, πολλοί ρόλοι µέσα σε ένα σώµα», είναι το µήνυµα των γυναικών στη Gilead.

Όµως, επειδή ο καρκίνος του µαστού δεν αφορά µόνο τις γυναίκες, αλλά όλους –άνδρες και γυναίκες– αφού για κάθε γυναίκα που νοσεί υπάρχει πατέρας, σύζυγος, γιος, αδελφός, σύντροφος, φίλοι, συνάδελφοι, συνεργάτες των οποίων η ζωή επηρεάζεται από την ασθένεια, την περιπέτεια και την έκβαση αυτής της νόσου, όλοι οι εργαζόµενοι της Gilead υπήρξαν αρωγοί στην καµπάνια των γυναικών της Gilead, γιατί όπως λέει και το µήνυµα του φετινού Greece Race for the Cure® «ΜΑΖΙ καταφέρνουµε περισσότερα. ΜΑΖΙ είµαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του µαστού!»

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός γυναικείος καρκίνος. Αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου γυναικών από καρκίνο και, δυστυχώς, την πρώτη αιτία για γυναίκες ηλικίας από 45 έως 60 χρόνων

Στο πλαίσιο αυτό η Gilead Sciences στήριξε και ενεργά ως επίσηµος χορηγός τον συµβολικό αγώνα δρόµου και περιπάτου Greece Race for the Cure®, που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών µε Καρκίνο του Μαστού «Άλµα Ζωής», στις 2 Οκτωβρίου 2022, δίνοντας το «παρών» σε έναν αγώνα-θεσµό, συνδράµοντας στη διάδοση της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της καταπολέµησης του καρκίνου του µαστού. Η Gilead Sciences ήταν εκεί, µαζί µε περισσότερα από 31.600 χιλιάδες άτοµα που συµµετείχαν για ακόµα µια χρονιά στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του µαστού, διαδίδοντας το µήνυµα πως ο καρκίνος του µαστού µπορεί να νικηθεί και στηρίζοντας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών µε Καρκίνο του Μαστού «Άλµα Ζωής», στην πραγµατοποίηση των προγραµµάτων για: την ψυχοκοινωνική στήριξη και ενηµέρωση των γυναικών µε καρκίνο µαστού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διεκδίκηση ποιοτικής περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών µε καρκίνο µαστού.

Καρκίνος του µαστού: Ενηµέρωση - Πρόληψη - Έγκαιρη διάγνωση 

Ο καρκίνος του µαστού είναι ο πιο συχνός γυναικείος καρκίνος. Αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου γυναικών από καρκίνο και, δυστυχώς, την πρώτη αιτία για γυναίκες ηλικίας από 45 έως 60 χρόνων. Μέχρι και την ηλικία των 75 ετών η συχνότητα εµφάνισής του βαίνει αυξανόµενη. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, εµφανίζονται περίπου 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου µαστού. Ο προληπτικός έλεγχος µε ψηλάφηση, µαστογραφία, υπέρηχο σώζει ζωές. Τα αποτελέσµατα αυτών των εξετάσεων θα καθορίσουν την έκβαση της νόσου, καθώς ο καρκίνος του µαστού όταν ανιχνεύεται έγκαιρα έχει καλύτερη πορεία και πολύ µεγαλύτερη πιθανότητα για ίαση. Η προληπτική τακτική, λοιπόν, η κλινική εξέταση και η ετήσια µαστογραφία µπορούν να οδηγήσουν στην έγκαιρη διάγνωση ενός πρώιµου καρκίνου ο οποίος θα αντιµετωπιστεί µε επιτυχία.