Health & Fitness

Μπουρλά: Ο εφησυχασμός και η πολιτικοποίηση θα φέρνει «συνεχή κύματα» κορωνοϊού

Τι ανησυχεί τον CEO Pfizer

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλ. Μπουρλά
Ο Άλμπερτ Μπουρλά © EPA Pool

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer υποστήριξε πως παρατηρείται αυξανόμενος εφησυχασμός για τον Covid-19 και πολιτικοποίηση της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο κόσμος θα βρεθεί τους επόμενους μήνες μπροστά σε νέα κύματα του κορωνοϊού, τα οποία θα στοιχίσουν σε ανθρώπινες ζωές, προειδοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, αναφέροντας πως παρατηρείται αυξανόμενος εφησυχασμός για τον Covid-19 και πολιτικοποίηση της αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Νιώθω ότι όταν συζητώ για τον Covid-19 με τους φίλους μου, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν και να χαμηλώσουν τον πήχη: ίσως μπορούμε να δεχτούμε λίγους περισσότερους ηλικιωμένους να πεθάνουν, αντί να φοράμε μάσκα», είπε ο Μπουρλά σε συνέντευξή του στο Νταβός της Ελβετίας. Όπως μάλιστα παρατήρησε, αποδεικνυοντας την ελλιπή αφοσίωση στα μέτρα, λίγοι παρευρισκόμενοι στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ φορούσαν μάσκα.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ο εφησυχασμός», είπε, προσθέτοντας ότι οι συνέπειες θα μπορούσαν να φανούν σε τρεις έως έξι μήνες.

Αυτή η μειωμένη προσήλωση στην τήρηση των μέτρων σε συνδυασμό με την εξασθένηση της ανοσίας από τις προηγούμενες λοιμώξεις και τον εμβολιασμό, είναι πιθανό να οδηγήσει σε «σταθερά κύματα» παραλλαγών και θανάτων του Covid-19, είπε.

Αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων, ο Μπουρλά είπε ότι η Pfizer παρακολουθεί «πολύ στενά» τα κρούσματα. Όπως είπε, υπάρχουν «αναπάντητα ερωτήματα» σχετικά με το πώς έχει εξαπλωθεί η νόσος, αλλά οι συζητήσεις του με τους επιστήμονες της Pfizer έδειξαν ότι «δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι πολύ κοντά σε αυτό που έχουμε με την πανδημία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ