Health & Fitness

«Action for Cancer»: Το πρόγραμμα για ασθενείς με κακοήθη νεοπλάσματα

Πώς θα κάνετε την εγγραφή σας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόγραμμα Θεραπευτικής Άσκησης - «Action for cancer»
Πρόγραμμα Θεραπευτικής Άσκησης - «Action for cancer»

Πρόγραμμα «Θεραπευτική Άσκηση – Action for Cancer»: Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα άσκησης του νοσοκομείου «Αττικόν».

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σήμερα και το τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α’ ορθοπαιδικής χειρουργικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χαϊδαρίου «Αττικόν», το οποίο υποστηρίζεται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ), ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, την έναρξη του προγράμματος «Θεραπευτική Άσκηση – Action for Cancer», το οποίο απευθύνεται σε ασθενείς με κακοήθη νεοπλάσματα του μαστού, του πνεύμονα, του εντέρου, του ουροποιογεννητικού συστήματος και του μυοσκελετικού συστήματος.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε, στον χαιρετισμό του, ότι το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε κιόλας σήμερα, εντάσσεται στην επαναφορά της πλήρους κανονικότητας στα νοσοκομεία της χώρας μας, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζουν κανονικά και πλήρως και τη λεγόμενη «λοιπή νοσηρότητα», πέραν, δηλαδή, του νέου κορωνοϊού και της λοίμωξης COVID– 19.

Για «μία ακόμη εξαιρετική προσπάθεια της Α’ ορθοπαιδικής χειρουργικής κλινικής του «Αττικού» έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο ο διοικητής του ιδρύματος, κ. Αποστολοόπουλος, ενώ ο συντονιστής διευθυντής της κλινικής, καθηγητής κ. Παπαγγελόπουλος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η άσκηση έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε τουλάχιστον επτά τύπους καρκίνου, αλλά και σε συνοδά νοσήματα, όπως, για παράδειγμα, η κατάθλιψη.

Από τη δική του πλευρά, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και διεθνώς διακεκριμένος ογκολόγος, Θάνος Δημόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι σε λίγο θα κινούμαστε σε επίπεδο ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, ενώ την παρουσίαση έκλεισε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Σιάσος.

Θεραπευτική Άσκηση – Action for Cancer


Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ένα πολύ μικρό ποσοστό καρκινοπαθών συμμετέχει σε προγράμματα άσκησης, παρά το γεγονός ότι η προσθήκη της άσκησης στην καθημερινότητα του καρκινοπαθούς έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σωματική και την ψυχολογική τους κατάσταση και σε πολλές περιπτώσεις
να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής.

Για πληροφορίες, ραντεβού, αξιολόγηση και εγγραφή στο πρόγραμμα, μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο www.sportsexellence.gr/action_for_cancer/ 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ