- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
19 Μαρτίου: Ημέρα Φροντιστή Ατόμων με Άνοια
Επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση της Eταιρείας Alzheimer Αθηνών
Εκδήλωση της Eταιρείας Alzheimer Αθηνών με αφορμή την Ημέρα Φροντιστή Ατόμων με Άνοια
Είκοσι χρόνια πριν, δύο συγγενείς ατόμων με άνοια και ένας γιατρός αποφάσιζαν να ιδρύσουν την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών. Ο σκοπός τους ήταν απλός, όσο και επιτακτικός: η υποστήριξη των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους. Υποστήριξη πρακτική, επιστημονική και θεσμική, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους όσοι δοκιμάζονται στην περιπέτεια της άνοιας και της νόσου Alzheimer.
20 χρόνια μετά, η Εταιρεία έχει ιδρύσει και λειτουργεί 5 Κέντρα Ημέρας στην Αττική, 94 Συμβουλευτικούς Σταθμούς για την Άνοια, σε συνεργασία με τους Δήμους του ΕΔΔΥΠΠΥ σε όλη την Ελλάδα, Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια, υπηρεσία Φροντίδας στο Σπίτι, ενώ κάθε χρόνο αναλαμβάνει πληθώρα πρωτοβουλιών, με σχετικές δραστηριότητες και εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού.
Επιπλέον, ο ρόλος της στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Άνοια ήταν αποφασιστικός, πάντα με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με άνοια και των φροντιστών τους καθώς και τη δημιουργία κοινοτήτων φιλικών προς την άνοια. Οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών αποκαλύπτουν ανθρώπους σε ανάγκη: Περισσότερα από 110.000 άτομα με άνοια και οι φροντιστές τους έλαβαν υπηρεσίες, 11.000οικογένειες συμμετείχαν στο πρόγραμμα της κατ’ οίκον φροντίδας ενώ 55.000 εξετάστηκαν στα Ιατρεία Μνήμης της Εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια.
Οι φροντιστές των ατόμων με άνοια ήταν και εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο των δράσεων της Εταιρείας. Δεν θα μπορούσαν παρά να είναι και οι πρωταγωνιστές της επετειακής εκδήλωσης που διοργανώνεται το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 και ώρα 18.00, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού της Ημέρας Φροντιστή Ατόμων με Άνοια. Η άοκνη προσπάθεια και η καθημερινή μάχη για τα αγαπημένα τους πρόσωπα – επιβαρυμένη και από την συγκυρία της πανδημίας – έρχεται να φωτιστεί μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα. Και όχι μόνο. Επαγγελματίες υγείας - που στέκονται στο πλευρό τους μέσα από το έργο της Εταιρείας –φέρουν ένα ακόμα βλέμμα στα αδιέξοδα των φροντιστών.
Η Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, νευρολόγος - ψυχίατρος, Δρ. Παρασκευή Σακκά, ανοίγει την εκδήλωση απευθύνοντας χαιρετισμό και η υπεύθυνη Επικοινωνίας Πάτρα Μπλέκου παρουσιάζει τις δράσεις και τις, καθοριστικής σημασίας, παρεμβάσεις της Εταιρείας. Ο συντονισμός της συζήτησης ανήκει στον φροντιστή και δημοσιογράφο, Δημήτρη Τάκη.
Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά της Covid-19, η εκδήλωση οργανώνεται και μεταδίδεται απευθείας διαδικτυακά, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα ζωντανής διαδραστικής παρέμβασης. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 721000 ή στην ηλεκτρονική φόρμα μέσω του συνδέσμου: http://bit.ly/3h7dFDm
Fb Event: https://fb.me/e/1XmXZeju1
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο 2107013271 και στο www.alzheimerathens.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.