Health & Fitness

BioNTech: Θα ζήσουμε με τον κορωνοϊό για 10 χρόνια

«Καλύτερα προετοιμασμένοι για νέες μεταλλάξεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουγκούρ Σαχίν (BioNTech):
Ουγκούρ Σαχίν (BioNTech) © ΕPA Pool

Ουγκούρ Σαχίν, CEO BioNtech: Ο κόσμος είναι «καλύτερα προετοιμασμένος» να αντιμετωπίσει μελλοντικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν, η εταιρεία του οποίου ανέπτυξε το πρώτο mRNA εμβόλιο κατά του ιού από κοινού με την Pfizer.

«Πάντα θα υπάρχουν νέες παραλλαγές, αλλά πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε καλύτερα» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ως γνωστόν εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει η πρώτη δοκιμή ενός εξειδικευμένου στην Όμικρον εμβολίου από μεγάλη δυτική φαρμακοβιομηχανία, κάτι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό του εάν η Pfizer και η BioNTech προσαρμόσουν το σχέδιό τους για την παραγωγή 4 δισ. δόσεων του υπάρχοντος εμβολίου τους το 2022. Οι εταιρείες είπαν ότι δεν αναμένουν να αλλάξει η παραγωγική ικανότητα, εάν αποφασίσουν να στραφούν σε ένα νέο εμβόλιο με βάση την Όμικρον. Η Pfizer έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή ορισμένων δόσεων του νέου σκευάσματος, το οποίο έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να είναι έτοιμο τον Μάρτιο.

«Τα εμβόλια εξακολουθούν να προσφέρουν ισχυρή προστασία έναντι της σοβαρής ασθένειας που προκαλείται από την Όμικρον. Ωστόσο, τα δεδομένα που προκύπτουν υποδεικνύουν ότι η προστασία που προκαλείται από το εμβόλιο έναντι της μόλυνσης και της ήπιας έως μέτριας βαρύτητας νόσου εξασθενεί ταχύτερα από ό,τι είχε παρατηρηθεί με προηγούμενα στελέχη», δήλωσε ο  Σαχίν. «Αυτή η μελέτη αποτελεί μέρος της επιστημονικής προσέγγισής μας για την ανάπτυξη ενός εμβολίου που βασίζεται σε παραλλαγή που επιτυγχάνει παρόμοιο επίπεδο προστασίας έναντι της Όμικρον όπως έκανε με προηγούμενες παραλλαγές», πρόσθεσε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ