- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρ.Πνευμονολογικής Εταιρείας: Ερώτημα η διάρκεια της τρίτης δόσης
«Σύντομα θα γνωρίζουμε»
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και στην τρίτη δόση του εμβολίου.
«Το ερώτημα όμως που μας βασανίζει είναι τι διάρκεια θα έχει αυτή η προστασία από την τρίτη δόση για το επόμενο. Στις 2 πρώτες δόσεις αποτιμήθηκε ότι η προστασία δεν είναι πάνω από 5-6 μήνες, οπότε πρέπει να ξέρουμε πόσο αλλάζει και η τρίτη δόση αυτά τα δεδομένα», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης.
«Επίσης, πρέπει να ξέρουμε στους ανθρώπους με πάρα πολύ χαμηλή άμυνα του οργανισμού, οι οποίοι έχουν μια μειωμένη αποτελεσματικότητα στο εμβόλιο, εάν η τρίτη δόση πρακτικά αλλάζει αυτά τα δεδομένα. Και αυτό δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί. Υπάρχει μια πολύ μικρή παρατήρηση που προέρχεται από την Ελλάδα, από την ομάδα της θεραπευτικής κλινικής του πρύτανη του ΕΚΠΑ, του κ. Δημόπουλου – και είμαστε χαρούμενοι για αυτό- που λέει ότι σε κάποιες ομάδες ανοσοκατασταλμένων που δεν είχαν ανταπόκριση στις δυο δόσεις, φάνηκε να έχουν καλύτερη ανταπόκριση όταν έκαναν την τρίτη δόση. Οπότε στο επόμενο διάστημα, δηλαδή περίπου σε 15 ημέρες με ένα μήνα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι κλινικά για όλα τα σενάρια και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε», υπογράμμισε στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Ερωτηθείς για τα σενάρια που θέλουν την Όμικρον να σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας, ο κ. Λουκίδης είπε ότι ο καθένας μας ψάχνει να βρει ένα αισιόδοξο μήνυμα, καθώς το έχουμε ανάγκη όλοι. «Ναι, θα μπορούσε δυνητικά να είναι ένα σενάριο, αλλά μέχρι να αποτυπωθεί αυτό το σενάριο, καλύτερα να σκεφτούμε άλλα αισιόδοξα μηνύματα που προέρχονται κυρίως από την οργάνωση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων για τις νοσηλείες και κυρίως το αισιόδοξο μήνυμα ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο πιθανότατα θα έχουμε 2 θεραπείες που θα μπορούν να δίνονται από το στόμα, με σκοπό να προλάβουν τη σοβαρή εξέλιξη της νόσου. Και δυο θεραπείες που θα έχουν δράσεις σε ένα κομμάτι του ιού που δεν θα επηρεάζεται τόσο από τις μεταλλάξεις. Αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα, που νομίζω ότι σιγά-σιγά θα αποτυπωθεί και στην κλινική πράξη», επεσήμανε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναγκάστηκε να σταματήσει την αγωγή
Το να κρατάτε όλες τις ευθύνες πάνω σας, ενώ έχετε συνεργάτες, κρατάει και εσάς σκλαβωμένους, και την δουλειά σας σε τέλμα
Το «χάπι της νύχτας» και τα φάρμακα για την πρωινή υπνηλία
Με στόχο την προώθηση της οικολογικής συνείδησης
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν αποτελεί από μόνο του καθοριστικό παράγοντα
Τι ρόλο παίζουν τα υπολείμματα προϊόντων styling
Για την καθοριστική συμβολή της στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα
Πολλές από τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις βρίσκονται ακόμη σε στάδιο κλινικής αξιολόγησης
Θεραπείες που απευθύνονται σε γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας
Ποιοι θα πρέπει να κάνουν μέτρηση οστικής πυκνότητας
Νέα έρευνα δείχνει ότι η συστηματική προπόνηση με βάρη θωρακίζει την καρδιά και προστατεύει τον εγκέφαλο
Έρευνες δείχνουν ότι συγκεκριμένα τρόφιμα ενισχύουν την παραγωγή ουσιών που σχετίζονται με τον ύπνο και τη χαλάρωση
Tο εσωτερικό παιδί, το εν δυνάμει ενήλικο κομμάτι, η θεραπεία και το θάρρος που χρειάζεται για να εγκαταλείψουμε μια ταυτότητα που κάποτε μας προστάτευσε, αλλά πλέον δεν μας επιτρέπει να πετάξουμε.
Κάθε χρόνο 866 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια ασθένεια εξαιτίας της κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφίμων
Για πέντε μέρες, στο Poseidonion Grand Hotel, το πρώτο retreat της One Sanctum έφερε κοντά 130 ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου. Όχι ένα συνέδριο, αλλά ένα μικρό, προσωρινό διεθνές χωριό.
Χρόνια και σύνθετα νοσήματα με σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία
Σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, υπό την εποπτεία του ΕΚΠΑ
Αίτια και αντιμετώπιση του προβλήματος στις γυναίκες
Η πιο συχνή κακοήθεια στους άνδρες άνω των 50 ετών
Αναβάθμιση στους τομείς της ογκολογίας, της καρδιολογίας και της νευρολογίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.