Health & Fitness

Έρευνα: Το χάπι της Pfizer αποτρέπει τη νοσηλεία και από Όμικρον

Τι ανέφερε ο Άλμπερτ Μπουρλά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάπια
Χάπι κατά του κορωνοιού © EPA Pool

Το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού δείχνει να αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό τις νοσηλείες τόσο από την Όμικρον όσο και από άλλες μεταλλάξεις.

Νέα δεδομένα μελέτης έδειξαν ότι το πειραματικό χάπι Covid-19 της Pfizer ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να κρατά τους ασθενείς εκτός νοσοκομείου, αλλά λιγότερο ικανό στη μείωση των ηπιότερων συμπτωμάτων. Σε κάθε περίπτωση η θεραπεία δείχνει να αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα κατά του κορωνοιού και της μετάλλαξης Όμικρον. 

Η Pfizer αποκάλυψε ευρήματα από δύο μελέτες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα. Στη μια εξ΄ αυτών το Paxlovid, απέτυχε να επιτύχει τον πρωταρχικό στόχο της μείωσης των συμπτωμάτων σε 673 ενήλικες που διατρέχουν τυπικό κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές Covid-19. Ωστόσο, το φάρμακο έδειξε μια τάση μείωσης των νοσηλειών στην ομάδα κατά 70%.

«Τα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το χάπι μας για τον COVID-19 είναι ένας ισχυρός αναστολέας της Omicron, ο οποίος, σε συνδυασμό με υπάρχοντα δεδομένα από άλλες παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία, υποδηλώνει ότι πιθανότατα θα διατηρήσει ισχυρή αντιική δράση έναντι αυτών αλλά και άλλων κορονοϊών». έγραψε ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. 

Στην άλλη έρευνα, η θεραπεία παρέμεινε αποτελεσματική κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών σε μη εμβολιασμένα άτομα υψηλού κινδύνου όταν χρησιμοποιήθηκε εντός 3 ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Αυτό επιβεβαίωσε την προηγούμενη ανάλυση της Pfizer για τα αποτελέσματα από μικρότερο αριθμό ασθενών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ