Health & Fitness

FDA - Pfizer: Η αποτελεσματικότητα μειώνεται με τον χρόνο

«Ναι» στην τρίτη δόση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο της Pfizer
Εμβόλιο της Pfizer © EPA/MOHAMMED SABER

Εμβόλιο κορωνοϊού Pfizer: Η αποτελεσματικότητα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισραήλ που υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων. Η εταιρεία παρουσίασε λεπτομερώς τα δεδομένα σε μια έκθεση που θα παραδώσει σε μια συνάντηση εξωτερικών συμβούλων στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ την ερχόμενη Παρασκευή (17/9), σύμφωνα με το Bloomberg.

Η υπηρεσία αναμένεται να κάνει συστάσεις για το αν περισσότεροι Αμερικανοί πρέπει να λάβουν ενισχυτική δόση.

«Τα πραγματικά δεδομένα από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες υποδηλώνουν ότι τα ποσοστά λοιμώξεων αυξάνονται ταχύτερα σε άτομα που εμβολιάστηκαν νωρίτερα», ανέφερε η Pfizer στην παρουσίασή της, η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του FDA.

Η μείωση της αποτελεσματικότητας οφείλεται «κυρίως στη μείωση των ανοσολογικών αποκρίσεων του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου» και όχι στη μετάλλαξη Δέλτα ανέφεραν στην παρουσίαση οι ερευνητές της Pfizer.

Εκτός από την παρουσίαση της εταιρείας, στη συνάντηση θα περιλαμβάνονται παρουσιάσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, προσωπικό του FDA και ερευνητές από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εμβόλιο Pfizer: «Πράσινο φως» στην τρίτη δόση

Η Pfizer αναφέρει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου έξι μήνες μετά τη δεύτερη αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%, ενισχύοντας την ανοσολογική απάντηση. Τα δεδομένα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ δείχνουν ότι η τρίτη δόση «έχει προφίλ αντιδραστικότητας παρόμοιο με αυτό που παρατηρήθηκε μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης και αποκαθιστά τα υψηλά επίοπεδα προστασίας», αναφέρει η εταιρεία διευκρινίζοντας ότι τα δεδομένα αντλήθηκαν την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου, κατά την οποία η μετάλλαξη Δέλτα είχε ήδη καταστεί κυρίαρχη. 

Ως εκ τούτου, η εταιρεία «ζητά αδειοδότηση μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της που θα χορηγηθεί 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, σε άτομα άνω των 16 ετών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ