- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
EMA-Eμβόλιο AstraZeneca: Οι θρομβώσεις πολύ σπάνιες παρενέργειες
Ακολουθεί η συνεδρίαση των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
EMA για εμβόλιο AstraZeneca: Οι ανακοινώσεις για το ενδεχόμενο να συνδέεται με την εμφάνιση θρομβώσεων.
O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι οι θρομβώσεις μπορούν να καταχωρηθούν ως πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca.
Όπως αναφέρθηκε από τον ΕΜΑ, οι θρομβώσεις μπορούν να καταγραφούν ως πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες παρενέργειες του εμβολίου. Ακόμη, αναφέρθηκε ότι οι άνθρωποι που έχουν λάβει το εμβόλιο πρέπει να λάβουν άμεση ιατρική βοήθεια, εάν αναπτύξουν συμπτώματα θρομβώσεων και χαμηλών αιμαπεταλίων. Παρατηρήθηκε ότι οι θρομβώσεις συμβαίνουν στις αρτηρίες του εγκεφάλου, την κοιλιακή χώρα και τις αρτηρίες.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε ότι ο EMA έχει ζητήσει νέες μελέτες προς συμπλήρωση των ήδη υφισταμένων και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του ΕΜΑ σημείωσαν ότι μία πιθανή εξήγηση για τον συνδυασμό θρομβώσεων, χαμηλών αιμοπεταλίων είναι η ανοσολογική απόκριση.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΕΜΑ σημειώνει ότι η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca είναι ασφαλής και επαναλαμβάνει ότι τα οφέλη από τη χρήση του είναι περισσότερα από τους πιθανούς κινδύνους. Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε ακόμη ότι οι κίνδυνοι από το εμβόλιο AstraZeneca εμφανίζονται κυρίως σε γυναίκες νεότερης ηλικίας. Ειδικότερα, οι περισσότερες από τις αναφερόμενες περιπτώσεις έχουν συμβεί σε γυναίκες κάτω των 60 ετών εντός 2 εβδομάδων από τον εμβολιασμό.
Θα ακολουθήσει, στις 19:00 η ώρα Ελλάδος, συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συντονιστούν τα επόμενα βήματα της Ένωσης μετά τη δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου του ΕΜΑ για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ
Οι τρίχες της αποκαλύπτουν πότε έχει έρθει η ώρα για αλλαγή
Οι αλλαγές στον ύπνο, την πίεση και τη λίμπιντο που δεν πρέπει να αγνοείτε
Της μιλάς, της ζητάς συγγνώμη και πιστεύεις ότι ζηλεύει; Καλώς ήρθες στον ανθρωπομορφισμό
Πολιτεία, επιστημονική κοινότητα και ασθενείς μαζί στον σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής
Τα νέα δεδομένα στη «μάχη» για την αντιμετώπιση της δυσχέρειας της ρινικής αναπνοής
Ο κίνδυνος μακροχρόνιας βλάβης
Τι ισχύει για αλκοόλ και καφέ
Κάποια από αυτά βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στο καλάθι του σούπερ μάρκετ
Το σημείο που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να πλύνουν κάθε φορά που κάνουν μπάνιο
«Η αφασία αποτελεί σύμπτωμα και όχι πάθηση, μπορεί να εμφανιστεί οξέως, βραδέως επιδεινούμενη ή να είναι παροδική» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Βουμβουράκης
Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία δεν προκαλεί μόνο πρόωρη γήρανση ή επώδυνα εγκαύματα, αλλά ανοίγει την πόρτα σε «κοιμώμενους» ιούς με βασικό πρωταγωνιστή τον ιό HPV
Η Αττική στο επίκεντρο της έξαρσης
Το Ημερολόγιο της Πλήξης: 31 Αυγούστου
Τι λένε οι καρδιολόγοι
Ποιοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί
Νέα μελέτη συνδέει τις στατίνες με έως 15% χαμηλότερο κίνδυνο
Ο Δημήτριος Λύρας εξηγεί πότε η φθορά της άρθρωσης οδηγεί στην ανάγκη για ολική αρθροπλαστική ισχίου
Γήρανση του πληθυσμού, μαζικές διαγνώσεις και απεικονιστικές εξετάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.