- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλάει σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών για την πανδημία του κορωνοϊού - Δείτε live την ομιλία του
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θα μιλήσει μετά από αρκετό καιρό δημόσια για την πανδημία του κορωνοϊού.
Ο κ. Τσιόδρας θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί διαδυκτιακά, σήμερα στις 18:00, με ομιλία υπό τον τίτλο «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας».
Παρακολουθήστε την ομιλία εδώ:
Το βιογραφικό του Σωτήρη Τσιόδρα
Ο κύριος Σωτήρης Τσιόδρας είναι Τακτικός Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται στην Δ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ. Κατέχει τον τίτλο Παθολογίας και Λοιμώξεων στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ (American Boards of Internal Medicine and Infectious Diseases). Κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard και διδακτορικό τίτλο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επιστημονικός σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον νέο κορωνοϊό. Είναι εκπρόσωπος της χώρας στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και συμμετέχει στην επιστημονική επιτροπή συμβούλων της Ευρωπαϊκής ένωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Τα ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στις λοιμώξεις και την Δημόσια Υγεία. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 250 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει δώσει περισσότερες από 500 διαλέξεις μετά από πρόσκληση σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο για θέματα λοιμώξεων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρωτοβουλία πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Τα μυστικά που κάνουν τη διαφορά
Τα φαγητά που δεν πιάνει το μάτι μας αλλά είναι τα «διαμάντια» της διατροφής μας
Ο στιγματισμός των ασθενών λόγω άγνοιας τους οδηγεί συχνά έως και σε κατάθλιψη
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Τελικά τι ισχύει με την κατανάλωση νερού;
Οι αγωγές σε βάρος των Eli Lilly και Novo Nordisk και τα επιστημονικά δεδομένα
Η επιδεξιότητα των δακτύλων μπορεί να προειδοποιήσει για γνωστική έκπτωση πριν τα προβλήματα μνήμης
Βιωματική δράση ενημέρωσης στις 17 Οκτωβρίου
Με αφορμή το περιστατικό όπου γυναίκα αποκαλύφθηκε ότι δηλητηρίαζε σταδιακά τον πρώην σύζυγό της
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου δίνουμε ραντεβού στο Αθλητικό Πάρκο του Φωκιανού, με ελεύθερη είσοδο, αθλητικές δράσεις, συζητήσεις με ειδικούς και μαθήματα ΚΑΡΠΑ
Τα ευρήματα νέας μελέτης που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας
Πώς μετριέται και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Πόση πρωτεΐνη αποδίδουν
Οι επιπτώσεις που ίσως δεν γνωρίζεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.