Ένα από τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τα κορίτσια, είναι η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Μερικές από εμάς δεν προβληματίζονται όσο χρειάζεται ή ντρέπονται να το συζητούν, ενώ άλλες χάνονται στη «θάλασσα» των εξειδικευμένων συμβουλών. Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι απλά, καθώς υπάρχουν μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις θα εξασφαλίσεις την υγεία της ευαίσθητης περιοχής σου.
6+1 κανόνες υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής
1 Πάντα να παίρνεις προφυλάξεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής σου δραστηριότητας. Θυμήσου ότι έτσι προστατεύεσαι πολλαπλά (από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη κ.ά.).
2 Να επισκέπτεσαι γυναικολόγο σε τακτά χρονικά διαστήματα και να κάνεις Τεστ ΠΑΠ (μετά την έναρξη της σεξουαλικής σου ζωής) κάθε χρόνο και κάθε έξι μήνες μετά την εμμηνόπαυση, αλλά και τις απαραίτητες προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις.
3 Μάθε τα χαρακτηριστικά της γυναικείας σου φύσης. Με τη βοήθεια του γιατρού σου μπορείς να γνωρίσεις την ανατομία της ευαίσθητης περιοχής, ώστε να μπορείς να παρατηρείς αλλαγές (σημάδια, εξανθήματα κ.ά.).
4 Αν παρατηρήσεις κάτι ανησυχητικό, όπως ερεθισμούς, ή έχεις συμπτώματα (πόνο, κνησμό κ.ά.) ζήτησε τη συμβουλή γιατρού. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε αγωγή χωρίς την έγκρισή του.
5 Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εσώρουχα. Όσο κι αν ακούγεται «μαμαδίστικη» συμβουλή, τα εσώρουχα από βαμβάκι είναι τα καλύτερα, καθώς το συνθετικό ύφασμα συχνά δίνει έδαφος στα μικρόβια για να αναπτυχθούν.
6 Δώσε προσοχή στα προϊόντα για το μπάνιο. Ωραίες οι εξωτικές μυρωδιές και οι ευφάνταστες συσκευασίες, αλλά μην τις αφήνεις να σε παρασύρουν. Διάβασε τα συστατικά του σαπουνιού ή του αφρόλουτρου για να αποφύγεις δυσάρεστες συνέπειες.
7 Μη χρησιμοποιείς αλόγιστα προϊόντα καθαρισμού ευαίσθητης περιοχής. Σκέψου ότι η υπερβολική τους χρήση μπορεί να διαταράξει το ph της και να προκαλέσει υπερευαισθησία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.