Health & Fitness

ΠΟΥ: Κουνέλια και ασβοί ενδέχεται να διέδωσαν τον κορωνοϊό

«Χρειάζεται περισσότερη έρευνα», σημειώνουν οι εμπειρογνώμονες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κουνέλια
Κουνέλια © UNSPLASH

Οι ειδικοί του ΠΟΥ, που ερευνούν την προέλευση της πανδημίας καταλήγουν στο ότι ενδέχεται να ευθύνονται ασβοί και κουνέλια, που πωλήθηκαν σε αγορά της Oυχάν.

Την εκτίμηση πως ασβοί και κουνέλια, τα οποία πωλήθηκαν σε αγορά της Ουχάν στην Κίνα, μετέδωσαν τον κορωνοϊό στους ανθρώπους, πραγματοποίησαν οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ.

Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα σχετικά με τους προμηθευτές αυτών και άλλων ζώων στην αγορά. Αυτό, διότι δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει έναν πλήρη κατάλογο ζωντανών και νεκρών ζώων που πωλούνταν νόμιμα ή παράνομα στην αγορά.

Παράλληλα, οι ειδικοί επιμένουν επίσης ότι η Κίνα διεξάγει εκτεταμένες δοκιμές στις φάρμες βιζόν που διαθέτει, αφού επιβεβαιώθηκε η αμφίδρομη μετάδοση του SARS-CoV-2 μεταξύ ανθρώπων και βιζόν στην Ευρώπη.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ ολοκλήρωσε το ταξίδι τεσσάρων εβδομάδων στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα με σκοπό τη διερεύνηση της προέλευσης της πανδημίας. Σε συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσαν ότι δεν ήταν πιθανή οποιαδήποτε διαρροή του ιού από ένα εργαστήριο, ενώ ο ρόλος της αγοράς της Γουχάν παραμένει ασαφής.

Οι ερευνητές αμφισβήτησαν επίσης ότι οι νυχτερίδες είχαν μεταφέρει την COVID-19 στην αγορά, υποδηλώνοντας ότι υπήρχε ένας ενδιάμεσος ξενιστής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ