Health & Fitness

Κορωνοϊός: Φάρμακο κατά του ιού παρασκευάζει το Ισραήλ

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Μπέντζαμιν Νετανιάχου © EUROKINNISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Το «θαυματουργό» φάρμακο για τον κορωνοϊό παρουσίασε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φάρμακο κατά του κορωνοϊού, που ακόμα σε πειραματικό στάδιο, παρουσίασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαλώντας το μάλιστα «θαυματουργό». Συμφωνήθηκε για τον σκοπό αυτό να υπάρξει αύριο, Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, με τον Ισραηλινό καθηγητή, Ναντίρ Άρμπερ, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα. 

Μιλώντας για την πανδημία, ο κ. Νετανιάχου έβγαλε από την τσέπη του ένα φιαλίδιο, το οποίο περιείχε το φάρμακο κατά του κορωνοϊού που δοκιμάζει το Ισραήλ. Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ και, σύμφωνα με τον κ. Νετανιάχου, έχει θεαματικά αποτελέσματα.

Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, είπε πως είναι «πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε αυτό το νέο φάρμακο», και σημείωσε πως «η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές».

«Σίγουρα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συζητήσαμε σχετικά με αυτό το νέο φάρμακο, που τράβηξε το ενδιαφέρον μας στον διεθνή Τύπο. Με το που θα ξεπεράσουμε τα ρυθμιστικά εμπόδια, που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, θα είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετάσχει και η Ελλάδα στις κλινικές δοκιμές. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως θα είναι αποτελεσματικό. Θα ανακουφιστούμε πραγματικά αν όντως βρεθεί ένα φάρμακο που μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια» δήλωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ