Health & Fitness

Αρχές του 2021 το εθνικό σχέδιο δράσης για τις μεταμοσχεύσεις

Την προσπάθεια στήριξε το ίδρυμα Ωνάση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χειρουργική επέμβαση
© Anna Shvets/Pexels

Στις αρχές του 2021 θα κατατεθεί στην κυβέρνηση και τα κόμματα το εθνικό σχέδιο δράσης για τις μεταμοσχεύσεις.

Στις αρχές του 2021 αναμένεται να κατατεθεί στην ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα της Βουλής το εθνικό σχέδιο δράσης για τις μεταμοσχεύσεις. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το σχέδιο έχουν ήδη επεξεργαστεί και καταρτίσει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics and Political Science (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου, Βασίλειος Παπαλόης, σε συνεργασία με την ομάδα των Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων, στην οποία συμμετέχει, μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστασία Κοτανίδου.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη και άρτια τεκμηριωμένη πρόταση για ένα σύγχρονο, εθνικό σχέδιο δράσης για τις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας.

Είναι μια προσπάθεια, την οποία στήριξε το ίδρυμα Ωνάση, και περιλαμβάνει προτάσεις, οι οποίες καλύπτουν θέματα από την πρόληψη συγκεκριμένων νοσημάτων μέχρι τη φροντίδα των μεταμοσχευμένων ασθενών μετά τη μεταμόσχευση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ