Health & Fitness

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Τι λέει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Τι αναφέρει για το εμβόλιο η γενική διευθύντρια του ΕΜΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο - κορωνοϊός
Εμβόλιο - κορωνοϊός © EPA / BIONTECH SE / HANDOUT

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για τη μετάλλαξη στελέχους του κορωνοϊού και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Η Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, Έμερ Κουκ, δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει «καμία απόδειξη» που να επιτρέπει να πούμε ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δεν προστατεύει από ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε στη Βρετανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. 

«Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να υποδεικνύει ότι το εμβόλιο αυτό δεν είναι αποτελεσματικό εναντίον του νέου στελέχους», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Έμερ Κουκ, σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η έγκριση του εμβολίου.

Μάλιστα, ο EMA ανέφερε πως η χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε εγκύους πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση. Ο EMA δεν διαθέτει αρκετά δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές των εταιριών για ενδεχόμενους κινδύνους για τις εγκύους, δήλωσε ο Χάραλντ Ένζμαν, επικεφαλής της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπους (CHMP) του EMA.

Όπως είπε, ο οργανισμός μπορεί να αλλάξει τη σύστασή του αν καταστούν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ