Health & Fitness

Γιατί δεν προκαλεί έκπληξη ο μαζικός εμβολιασμός στη Βρετανία

Πώς σχολιάζει η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας την έγκριση του εμβολίου για τον κορωνοϊό από τις βρετανικές αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεγάλη Βρετανία: Νοσηλεύτρια με προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό σε νοσοκομείο
Μεγάλη Βρετανία: Νοσηλεύτρια με προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό σε νοσοκομείο © EPA

Τι λέει η επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας για τον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στη Μ. Βρετανία - Πώς σχολιάζει την έγκριση του εμβολίου.

Ιδιαίτερη αναφορά στη Μεγάλη Βρετανία και την απόφαση των αρχών στη «Γηραιά Αλβιώνα» να εγκρίνουν πρώτες το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και να ξεκινήσουν τον μαζικό εμβολιασμό κατά της Covid-19, έκανε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά τη διάρκεια της live ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, εξήγησε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο «καινοτομεί» στον τομέα του εμβολιασμού.

Παρουσιάζοντας ορισμένα ιστορικά στοιχεία, γνωστοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δείξει στο παρελθόν ότι έχει την «τόλμη», την «εγρήγορση» και τα «αυξημένα αντανακλαστικά» να καινοτομήσει, λαμβάνοντας πρώτη απ' όλους αποφάσεις για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, «σώζωντας πολλές ανθρώπινες ζωές».

«Δεν ξαφνιαζόμαστε από τις κινήσεις της Βρετανίας. Τα τελευταία 20 χρόνια είχαν κάνει κάτι ανάλογο, σώζοντας τις ζωές πολλών μικρών παιδιών. Υπήρξε η πρώτη χώρα που εφάρμοσε μαζικό εμβολιασμό ενάντια στη μηνιγγίτιδα πριν αρκετά χρόνια. Οι Βρετανοί εμβολίασαν τότε το 80% των παιδιών και των εφήβων τους» τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Και πρόσθεσε: «Το 2012, όταν στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώθηκαν πάνω από 300 περιστατικά κοκκύτη, οι Βρετανοί εμβολίασαν όλες τις εγκύους, σπάζοντας πολλά ταμπού. Εμβολιάστηκε το 78% των εγκύων που βρίσκονταν τότε στον τρίτο τους μήνα κύησης. Το πρόγραμμα αυτό συνεχίζεται ακόμα και σήμερα».

«Οι Βρετανοί έχουν επιδείξει εγρήγορση, αυξημένα αντανακλαστικά, τόλμη και έχουν παρουσιαστεί πρωτοπόροι παγκοσμίως σε αυτόν τον τομέα. Θα το πω ξανά, η εφαρμογή ενός μαζικού εμβολιασμού σώζει ζωές» κατέληξε ανέφερε χαρακτηριστικά η Βάνα Παπαευαγγέλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ