- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γιατί δεν προκαλεί έκπληξη ο μαζικός εμβολιασμός στη Βρετανία
Πώς σχολιάζει η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας την έγκριση του εμβολίου για τον κορωνοϊό από τις βρετανικές αρχές
Τι λέει η επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας για τον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στη Μ. Βρετανία - Πώς σχολιάζει την έγκριση του εμβολίου.
Ιδιαίτερη αναφορά στη Μεγάλη Βρετανία και την απόφαση των αρχών στη «Γηραιά Αλβιώνα» να εγκρίνουν πρώτες το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και να ξεκινήσουν τον μαζικό εμβολιασμό κατά της Covid-19, έκανε η Βάνα Παπαευαγγέλου.
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά τη διάρκεια της live ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, εξήγησε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο «καινοτομεί» στον τομέα του εμβολιασμού.
Παρουσιάζοντας ορισμένα ιστορικά στοιχεία, γνωστοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δείξει στο παρελθόν ότι έχει την «τόλμη», την «εγρήγορση» και τα «αυξημένα αντανακλαστικά» να καινοτομήσει, λαμβάνοντας πρώτη απ' όλους αποφάσεις για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, «σώζωντας πολλές ανθρώπινες ζωές».
«Δεν ξαφνιαζόμαστε από τις κινήσεις της Βρετανίας. Τα τελευταία 20 χρόνια είχαν κάνει κάτι ανάλογο, σώζοντας τις ζωές πολλών μικρών παιδιών. Υπήρξε η πρώτη χώρα που εφάρμοσε μαζικό εμβολιασμό ενάντια στη μηνιγγίτιδα πριν αρκετά χρόνια. Οι Βρετανοί εμβολίασαν τότε το 80% των παιδιών και των εφήβων τους» τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου.
Και πρόσθεσε: «Το 2012, όταν στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώθηκαν πάνω από 300 περιστατικά κοκκύτη, οι Βρετανοί εμβολίασαν όλες τις εγκύους, σπάζοντας πολλά ταμπού. Εμβολιάστηκε το 78% των εγκύων που βρίσκονταν τότε στον τρίτο τους μήνα κύησης. Το πρόγραμμα αυτό συνεχίζεται ακόμα και σήμερα».
«Οι Βρετανοί έχουν επιδείξει εγρήγορση, αυξημένα αντανακλαστικά, τόλμη και έχουν παρουσιαστεί πρωτοπόροι παγκοσμίως σε αυτόν τον τομέα. Θα το πω ξανά, η εφαρμογή ενός μαζικού εμβολιασμού σώζει ζωές» κατέληξε ανέφερε χαρακτηριστικά η Βάνα Παπαευαγγέλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.