Health & Fitness

CONTOUR®NEXT: Σύστημα Παρακολούθησης Σακχάρου Αίματος

Η τακτική παρακολούθησή του αποτελεί την πιο σημαντική δράση για τη διαχείριση του διαβήτη

Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 764
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι είναι ο µετρητής CONTOUR®NEXT για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και πώς λειτουργεί.

Ο Σακχαρώδης ∆ιαβήτης αποκαλείται και µάστιγα του αιώνα µας, είναι ο ύπουλος εχθρός της εποχής µας. Οι ρυθµοί ζωής, το γρήγορο φαγητό, η  σωµατική αδράνεια και γενικότερα ο τρόπος που ζούµε, λειτουργούν επιβαρυντικά, είναι αίτια της παχυσαρκίας και του σακχαρώδους διαβήτη, παθήσεις που προκαλούν σοβαρές επιπλοκές στη συνολική υγεία του ασθενούς.

Σύμφωνα με έρευνες ο διαβήτης αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια, εγκεφαλικά επεισόδια και εμφράγματα παγκοσμίως. Μακροπρόθεσμα τα άτομα με διαβήτη μπορεί να υποστούν σοβαρές επιπλοκές σε όλους τους ιστούς και τα όργανα, στα μάτια, τους νεφρούς, τα νεύρα, τα αγγεία, τα πόδια, την καρδιά.

Ένας διαβητικός ασθενής σήμερα, έχει φτάσει να εξομοιώνεται με κάποιον που πάσχει από στεφανιαία νόσο.

Ο µετρητής CONTOUR®NEXT 

Η καθηµερινότητα των ατόµων που πάσχουν από διαβήτη δεν είναι εύκολη. Αντιµετωπίζουν πολλές προκλήσεις, που περιλαµβάνουν, µεταξύ άλλων, την τακτική µέτρηση των επιπέδων γλυκόζης αίµατος, την ανάλυση των αποτελεσµάτων τους, τον υπολογισµό των υδατανθράκων και τη χορήγηση ινσουλίνης, στις περιπτώσεις που αυτό είναι απαραίτητο. Γι’ αυτό τον λόγο είναι σηµαντικό να µπορούν να βασιστούν σε ένα σύστηµα παρακολούθησης γλυκόζης αίµατος (BGMS) όπως το CONTOUR®NEXT, που µε τις εύκολες και πρακτικές λειτουργίες του βοηθά στην καλύτερη αυτο-διαχείριση του διαβήτη τους.  
 
Ο µετρητής CONTOUR®NEXT έρχεται έτοιµος για χρήση κατευθείαν από το κουτί του. Η µεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη του µε τα µεγάλα ψηφία αποτελεσµάτων µέτρησης, κάνουν ιδιαίτερα εύκολο τον χειρισµό του ακόµα και για χρήστες χωρίς εµπειρία, ενώ εξατοµικευµένα εύρη στόχου µπορούν να οριστούν εύκολα απευθείας στον µετρητή. Η λειτουργία smartLIGHT® διευκολύνει την κατανόηση των επιπέδων γλυκόζης αίµατος, ενώ τo Second-Chance® sampling µε την εµφάνιση µιας αντίστροφης µέτρησης 60 δευτερολέπτων στην οθόνη µπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόµηση ταινιών µέτρησης και την αποφυγή επιπλέον τσιµπήµατος.

Η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES αποτελεί ιδανική προσθήκη στο σύστημα CONTOUR®NEXT. Είναι εύκολη στη χρήση και περιλαμβάνει πολυάριθμες λειτουργίες οι οποίες 
παρέχουν στους ασθενείς μια καλύτερη εποπτεία του ιστορικού του σακχάρου τους

Μια σύγχρονη προσέγγιση στην διαχείριση του διαβήτη 

Οι δυνατότητες των σύγχρονων Συστηµάτων Παρακολούθησης Σακχάρου συνεχίζουν να εξελίσσονται πέρα από την απλή καταγραφή αποτελεσµάτων των µετρήσεων, σε ολοκληρωµένες λύσεις κατανόησης και διαχείρισης του διαβήτη µέσω ειδικών εφαρµογών για smart devices. Η σηµασία της τακτικής χρήσης της τεχνολογίας σαν εργαλείο καλύτερης διαχείρισης της νόσου από τα άτοµα µε διαβήτη, επιβεβαιώνεται και από νέες µελέτες, οι οποίες έχουν αρχίσει να δηµοσιεύονται στην Ευρώπη και την Αµερική. Συγκεκριµένα, η χρήση της δωρεάν εφαρµογής CONTOUR®DIABETES για πάνω από 180 ηµέρες έχει δείξει ότι µπορεί να µειώσει σηµαντικά τον κίνδυνο υπογλυκαιµίας, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής του ατόµου µε διαβήτη. 

Πώς λειτουργεί 

Η εφαρµογή CONTOUR®DIABETES αποτελεί την ιδανική προσθήκη στο σύστηµα CONTOUR®NEXT, αφού είναι εύκολη στη χρήση και περιλαµβάνει πολυάριθµες λειτουργίες οι οποίες παρέχουν στους ασθενείς µια καλύτερη εποπτεία του ιστορικού του σακχάρου τους. Συγκεκριµένα, ο µετρητής CONTOUR®NEXT συνδέεται µε το smartphone ή το tablet και µεταφέρει τα αποτελέσµατα µετρήσεων στην εφαρµογή CONTOUR®DIABETES µέσω Bluetooth®. Στη συνέχεια, η εφαρµογή συλλέγει, αποθηκεύει και αναλύει τα αποτελέσµατα του µετρητή. Στις δυνατότητες της εφαρµογής συγκαταλέγονται η δηµιουργία ηλεκτρονικού ηµερολογίου σακχάρου αίµατος, αλλά και η εύκολη ανταλλαγή δεδοµένων διαβήτη µε την αποστολή αναφορών µέτρησης σακχάρου από το άτοµο µε διαβήτη προς τον ιατρό του, βοηθώντας έτσι στην έναρξη διαλόγου µεταξύ τους για τη βελτιστοποίηση της θεραπείας του. 

Τέλος, η αποκλειστική λειτουργία «Τα Μοτίβα Μου» εντοπίζει και προσδιορίζει µοτίβα που βασίζονται στις τάσεις των επιπέδων γλυκόζης του κάθε χρήστη, προσφέροντας έτσι εξατοµικευµένη καθοδήγηση για την αυτοδιαχείριση του διαβήτη, αφού οι σχέσεις µεταξύ του ιστορικού σακχάρου και του τρόπου ζωής µπορούν να αναγνωριστούν ευκολότερα.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες και εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τον μετρητή CONTOUR®NEXT και την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.diabetes.ascensia.gr