Health & Fitness

ΠΟΥ: Οι θάνατοι από ιλαρά το 2019 έσπασαν ρεκόρ 23 χρόνων

Ποιος ο ρόλος των μειωμένων εμβολιασμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ το 2019 σημειώθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι λόγω ιλαράς εδώ και 23 χρόνια

Ο αριθμός των θανάτων από ιλαρά σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2019 ήταν ο μεγαλύτερος εδώ και 23 χρόνια. 

Σύμφωνα με την ανάλυση που δημοσίευσαν από κοινού ο ΠΟΥ και το CDC, το αμερικανικό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών, η ιλαρά προκάλεσε το 2019 207.500 θανάτους στον πλανήτη. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 50% μεγαλύτερος σε σχέση με τρία χρόνια πριν, ένας σοκαριστικό νούμερο αν σκεφτεί κανείς πως η ασθένεια αυτή αντιμετωπίζεται με τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν οι New York Times, δεν υπήρξε κάποιος θάνατος από ιλαρά στις ΗΠΑ, όμως το 2019 καταγράφηκαν 1.282 περιπτώσεις ασθένειας από ιλαρά σε 31 πολιτείες. Ενδεικτικά ο αντίστοιχος αριθμός ασθενών για το 2012 στις ΗΠΑ ήταν 55. Οι ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας θεωρούν πως τα ραγδαία αυξανόμενα νούμερα είναι συνέπεια του ελλιπούς εμβολιασμού ων τελευταίων ετών. Μάλιστα λένε πως πως η πανδημία του κορωνοϊού θα επιδεινώσει τη διάδοση της ιλαράς, μιας ασθένειας που είναι πιο μεταδοτική από την Covid-19.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, φέτος υπάρχει έξαρση της ιλαράς σε τουλάχιστον 13 χώρες που αναγκάστηκαν να αναβάλλουν τον εμβολιασμό εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, Ο ΠΟΥ αναφέρει πως αυτό τον μήνα περίπου 94 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνέυουν να μην εμβολιαστούν. Τα νούμερα φέτος όσων αφορά τα κρούσματα ιλαράς είναι μεν μικρότερα από πέρυσι, όμως θεωρείται πως αυτό σε μεγάλο βαθμό είναι μια παράπλευρη επίδραση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από New York Times

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ