Health & Fitness

Ρωσία: «Και το εμβόλιο Sputnik- V είναι κατά 90% αποτελεσματικό»

Τι δήλωσε σύμβουλος του ρωσικού υπουργείο Υγείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις της Pfizer ήρθε και ενημέρωση από ρωσικής πλευράς για το εμβόλιο Sputnik-V

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό, ανακοίνωσε τη Δευτέρα σύμβουλος του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγη ώρα αφότου οι εταιρείες Pfizer Inc and BioNTech ανακοίνωσαν ότι το πειραματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσουν είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό.

 

Τα δεδομένα των παρατηρήσεων δείχνουν ότι το εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού είναι αποτελεσματικό περισσότερο από το 90%, δήλωσε η σύμβουλος του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας και διευθύντρια του Ιατρικού Ερευνητικού Κέντρου θεραπείας και προληπτικής ιατρικής, Αξάνα Ντράπκινα.
Υπερβαίνει το 90% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου

«Με εντολή του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας, πραγματοποιούμε ελέγχους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik-V, σε όσους εμβολιάσθηκαν», δήλωσε η Ντράπκινα.

«Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερβαίνει επίσης το 90%. Η εμφάνιση ενός ακόμη αποτελεσματικού εμβολίου είναι καλή είδηση για όλους», δήλωσε η Ντράπκινα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της εταιρείας Pfizer για τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της κατά της Covid-19.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ