Health & Fitness

Το post της ημέρας: Ναταλία Παπαπέτρου

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Post της Ημέρας: Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν συζητήσεις στα social media καθημερινά στο athensvoice.gr.

«Πριν 27 ημέρες, έχοντας μόλις γυρίσει από ένα τριήμερο στην Αντίπαρο, ανέβασα δέκατα. Κλείστηκα κατευθείαν σπίτι (με την μεγάλη μου κόρη - η μικρή ήταν διακοπές) και ειδοποίησα όσους είχα συναντήσει τα τελευταία 24ωρα να έχουν το νου τους. Τελικά με παρότρυνση των γονιών μου έκανα ιδιωτικά το τεστ για covid 19 και βγήκε θετικό.
Τώρα λοιπόν όταν κάποιος σας λέει " Εγώ δεν πιστεύω πως υπάρχει ο ιός, ξέρεις εσύ κάποιον που αρρώστησε;" θα απαντάτε:
"Ναι, ξέρω... Και μάλιστα τηρούσε τα μέτρα προστασίας στις διακοπές. Έμοιαζε πως θα το περνούσε ελαφριά. Όμως μετά την 6η ημέρα χειροτέρεψε. Και νοσηλεύτηκε με πνευμονία στο Σωτηρία. Και ήταν τυχερή γιατί το πρόλαβε νωρίς, είδε τριαντάρηδες που έφτασαν με αεροδιακομιδή από νησιά και χρειαζόντουσαν οξυγόνο. Είδε γιατρούς και νοσηλευτές να παλεύουν. Έζησε σκηνές από χολιγουντιανή ταινία κλεισμένη σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου σε απομόνωση με το προσωπικό να μπαίνει στο δωμάτιο μόνο με ολόσωμη στολή, διπλά γάντια, μάσκα και ασπίδα προσώπου. Και είχε αφήσει στο σπίτι ολομόναχο ένα 13χρονο κορίτσι που νοσούσε επίσης ενώ κανείς δεν μπορούσε να μπει να το βοηθήσει γιατί το σπίτι ήταν μολυσμένο. Και έκανε έναν μήνα να δεί την άλλη της κόρη για να την προστατέψει. Και είχε δυο γονείς που τρελλαινόντουσαν στην ιδέα πως δεν μπορούν να βοηθήσουν. Και ήταν απίστευτα τυχερή γιατί έζησε μόνο αυτά και μόνο για λίγες μέρες"
Δυο αρνητικά τεστ μετά, με τα κορίτσια μου επιτέλους υγιή στην αγκαλιά μου στο σπίτι μας, έχω να πώ πως ο ιος αυτός χτυπάει σε πρώτη φάση το αναπνευστικό, αλλά τελικά επιτίθεται σε δεσμούς που μας κρατάγανε δυνατούς και βεβαιότητες για το πως θα προστεύαμε αυτούς που αγαπάμε και θα είμασταν δίπλα τους ότι κι αν γίνει. Λογαριάζαμε χωρις τον ξενοδόχο Covid-19... Απέναντι σε αυτό είμαστε ολομόναχοι. Είτε 85, είτε 45, είτε 15 ετών. Ολομόναχοι όλοι.
- Προσέχετε, πολύ! Να φέρεστε πάντα σαν να νοσείτε ήδη ώστε να προστατεύετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας. (ευτυχώς την γλίτωσαν όλοι όσοι συνάντησα, εκτός από την κόρη μου)
- Όποιος νοσήσει, ας μου τηλεφωνήσει. Έχω μαζέψει χρήσιμους αριθμούς, tips και οδηγίες.
- Είμαι καλά! Η πνευμονία θα αφήσει κάποια σημάδια για ένα διάστημα, η αντοχή μου είναι κάπως μειωμένη, αλλά είμαι καλά - ήμουν τυχερή [?]
Κι όπως είπε σοφά μια φίλη, είμαι ο ιδανικός άνθρωπος να πιείτε μαζί μου καφέ το επόμενο διάστημα. Η μόνη φίλη σας που ξέρετε σίγουρα πως είναι αρνητική και ασφαλής [?]
edit: Δεν μπορώ να μην προσθέσω και μια κουβέντα για τους υπέροχους φίλους μου που έσπευσαν να βοηθήσουν αφήνοντας έξω από την πόρτα μας τρόφιμα και φάρμακα, τηλεφωνώντας καθημερινά και επιλύοντας πρακτικά προβλήματα όπου μπορούσε ο καθένας και η καθεμία. Όλοι αυτοί ξέρουν πως το ευχαριστώ είναι λίγο [❤]».