- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαράλαμπος Γώγος:Ούτε ΕΔΕ ούτε κλήση σε απολογία για τον καθηγητή
Ολόκληρη η επιστολή της διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου προς τον καθηγητή
Η διοικήτρια του Πανεπιστημιακόυ Πανεπιστημίου Ρίου Παναγούλα Μαμμή δεν κάλεσε σε απολογία το Χαράλαμπο Γώγο ουτε διέταξε ΕΔΕ εις βάρος του
Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρα στον Καίσαρα, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο στην επιστολή της διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Παναγούλας Μαμμής, η οποία να επέχει, τουλάχιστον, θέση κλήσης για απολογία προς τον καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπου Γώγου, σχετικά με την συνάντηση, την οποία είχε ο τελευταίος με τον δήμαρχο Πατρέων, μετά από σχετική πρόσκληση του κ. Πελετίδη.
Ούτε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) διέταξε η Παναγούλα Μαμμή εις βάρος του Χαράλαμπου Γώγου ούτε κλήση προς απολογία επέδωσε στον διακεκριμένο καθηγητή και βασικό στέλεχος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου.
Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το σύνολο της σχετικής επιστολής, την οποία απέστειλε η Παναγούλα Μαμμή στον Χαράλαμπο Γώγο:
«Από το έτος 2018 τυγχάνω η διοικήτρια του νοσοκομείου, σύμφωνα με το ΦΕΚ 18/18-1-2019 και έχω τιμηθεί για το έργο που έχει παραχθεί και από την παρούσα Κυβέρνηση διατηρώντας τη διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς επίσης ορίστηκα πρόεδρος του υφισταμένου ΔΣ.
Θα έπρεπε επομένως τηρώντας το υπηρεσιακό σας καθήκον, πριν παρουσιασθείτε ως δεσμεύων το νοσοκομείο, σε άλλο θεσμικό δημόσιο φορέα να έχετε εισηγηθεί σε εμένα οτιδήποτε και βεβαίως πριν συναντηθείτε με τον κ. Πελετίδη, να έχετε παρουσιάσει σε μένα την εισήγησή σας, την πρόθεσή σας και να έχετε ενδεχομένως λάβει την έγκρισή μου.
Αντιλαμβάνεσθε ότι η μη εκτέλεση του υπηρεσιακού καθήκοντος και η αντιποίηση εξουσίας, όπερ πράξατε, συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα.
Παρακαλώ λοιπόν για την έγγραφη ενημέρωση του κ. Πελετίδη, με κοινοποίησή μου, ότι η συνάντησή σας ήταν ιδιωτική και δεν δεσμεύει το νοσοκομείο, άλλως επιφυλάσσομαι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνει μελέτη που ανέλυσε δεδομένα σχεδόν έξι εκατομμυρίων ανθρώπων
Η βιολογική ηλικία δεν εξαρτάται μόνο από τα χρόνια
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν επίσης ότι η φροντίδα των ασθενών έχει βελτιωθεί σημαντικά
Σε τι διαφέρει από άλλες θεραπείες
Η αξία της παύσης, η πίεση της διαρκούς παραγωγικότητας και η διαφορά ανάμεσα στο να ζεις για να εξελίσσεσαι και στο να εξελίσσεσαι για να ζήσεις πιο ελεύθερα.
Η έκθεση στον καπνό των άλλων δεν είναι μόνο θέμα ενόχλησης
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επίσκεψη σε μουσεία και συναυλίες έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία
Πότε βοηθά και πότε μπορεί να σαμποτάρει τους μυς
Οι συμμετέχοντες θα εντοπίζονται μέσω ειδικών εξετάσεων αίματος
Στη Σκωτία εκτιμάται ότι περίπου 90.000 άνθρωποι ζουν με άνοια
Μέχρι το 2050 σχεδόν 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα πάσχει από μυωπία
Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας τάσσεται υπέρ της σύμπραξης ης επιστημονικής κοινότητας
Τα κοινά συμπτώματα και οι διαφορές που πρέπει να προσέξεις
Ο πρόεδρος του Ωνασείου, Γιάννης Μπολέτης, και ο διευθυντής της Εντατικής, Σταύρος Δημόπουλος, εξηγούν γιατί αλλάζει το τοπίο η πρώτη κινητή μονάδα ECMO της Ελλάδας
Η υπερβολική φροντίδα μπορεί να «στεγνώσει» το δέρμα
Τι χρειάζεται να προσέξει ο φροντιστής ενός ηλικιωμένου ατόμου
Τα συνήθη συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν
Πότε χρειάζεται επίσκεψη στον γιατρό για περαιτέρω έλεγχο
Η θερμότητα δεν προέρχεται μόνο από τον ήλιο αλλά και από το σώμα μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.