Health & Fitness

Κικίλιας: Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ για κορωνοϊό

Από την ερχόμενη Δευτέρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για τον κορωνοϊό, εγκαθίσταται στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή και τους Διευθυντές. Κατά την ομιλία του, ενημέρωσε ότι από τη Δευτέρα, θα εγκατασταθεί μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ ημερησίως για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Ρόδου.

«Πάντα με ειλικρίνεια, εντιμότητα και καθαρότητα, απέναντι στους συναδέλφους και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, στους Ροδίτες, αλλά και στους τουρίστες που περιμένει το νησί. Καταλαβαίνω την ανάγκη που υπάρχει να κινηθεί ο τουρισμός μας και αυτό προσπαθούμε να υποστηρίξουμε, με γνώμονα την ασφάλειά των συμπολιτών μας, του υγειονομικού προσωπικού, των τουριστών.

Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, από την πληρότητα στις αεροδιακομιδές, τις κάψουλες και το testing, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο πολύ έμπειρα στελέχη στο Νοσοκομείο της Ρόδου, τους ευχαριστώ πάρα πολύ, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν θέματα COVID, αλλά και τα υπόλοιπα θέματα του Νοσοκομείου.

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Χαίρομαι που υπάρχει διάθεση συνεργασίας.

Στη μάχη απέναντι στην πανδημία, μια πολύ σοβαρή κατάσταση Δημόσιας Υγείας, η Ελλάδα στάθηκε παραπάνω από το ύψος των περιστάσεων και απέδειξε, με πρωτεργάτη τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι μπορεί να κρατήσει ασφαλείς τους πολίτες της, αλλά και να αποτελέσει παράδειγμα για όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Έκλεισε ο πρώτος κύκλος, πάμε σε έναν δεύτερο που εμπεριέχει την τουριστική περίοδο και πρέπει να λειτουργήσουμε ανάλογα.

Ζητώ τη συνεργασία και τη στήριξη όλων σε αυτή την προσπάθεια και προσφέρω συνεργασία και στήριξη σε όλους. Μέσα σε αυτή την κρίση, αναδείχθηκε η αξία της ανθρώπινης ζωής. Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με αυτή την αξία.

Ακολούθως θα επισκεφθώ και το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου. Θα συνεχίσω να ακούω συμπολίτες μας και τα αιτήματα που υπάρχουν. Αυτό το χρονικό διάστημα απεδείχθη πόσο διαφορετική είναι η επικοινωνία και η ρητορική στην πολιτική, από τα μετρήσιμα αποτελέσματα και την ουσία σε θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μας.

Εύχομαι καλή τουριστική σεζόν στο νησί με ασφάλεια και σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ έτοιμοι να παρέμβουμε ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία και το ΕΚΑΒ, σε συνεργασία με το εξαίρετο προσωπικό που διαθέτει το Νοσοκομείο, για ό,τι μπορεί να χρειαστεί», ανέφερε ο υπουργός.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ