Health & Fitness

Θανάσης Δρίτσας: Διεθνής αναγνώριση για τον Έλληνα καρδιολόγο

Από την International Association of Music in Medicine

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο καρδιολόγος, Θανάσης Δρίτσας, ήταν θεμελιώδης ομιλητής στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Μουσικής στην Ιατρική.

Μια διεθνής σημαντική αναγνώριση για το πρωτοποριακό έργο του Θανάση Δρίτσα, Καρδιολόγου, Αναπληρωτή Διευθυντή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, συνθέτη και συγγραφέα. Ο Θανάσης Δρίτσας, γνωστός για την επιστημονική συνεισφορά του στον τομέα των εφαρμογών της μουσικής στη θεραπεία ασθενών, ήταν τιμητικά προσκεκλημένος θεμελιώδης ομιλητής (keynote speaker) στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Μουσικής στην Ιατρική (International Association of Music in Medicine/IAMM) το οποίο έγινε διαδικτυακά (on line) στις 30-31 Μαΐου 2020.

Συνδιοργανωτής εκτός από την IAMM ήταν και το περίφημο Berklee School of Music, Boston, USA. Στο συνέδριο συμμετείχαν κορυφαίοι επιστήμονες και  ερευνητές στο αντικείμενο της εφαρμογής μουσικής θεραπείας (music medicine & music therapy) στη σύγχρονη κλινική ιατρική.

Ο Θανάσης Δρίτσας (Dr. Athanasios Dritsas) κατά την διάρκεια της επιστημονικής του ομιλίας παρουσίασε την εμπειρία, τις μελέτες και το πολυετές (1997-2020) έργο του στο αντικείμενο (music medicine) στο Ωνάσειο Καρδ. Κέντρο. Ο ακριβής τίτλος της ομιλίας του ήταν: Dr. Athanasios Dritsas/Music medicine for cardiac patients: The experience of the Onassis Cardiac Surgery Center, Athens, Greece.

Επίσης το μουσικό του έργο με τίτλο-Music Prescription for Corona Blues, an improvised piano solo-γράφτηκε ειδικά για την περίσταση αυτή και ηχογραφήθηκε στην Αθήνα στις 8 Μαΐου 2020. Το έργο ερμηνεύει στο πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης και ουσιαστικά επιθυμεί να τονίσει τη θεραπευτική συνεισφορά της μουσικής ως πολύτιμου εργαλείου στην αντιμετώπιση του stress και της αρνητικής ψυχολογίας λόγω περιοριστικών μέτρων (lockdown) της περιόδου πανδημίας (Covid-19) που όλοι βίωσαμε πρόσφατα.

Το μουσικό έργο του Θανάση Δρίτσα παρουσιάστηκε ως επίσημο κονσέρτο της λήξης του συνεδρίου IAMM 2020.

Η ομιλία του Θανάση Δρίτσα είναι διαθέσιμη σε  βίντεο στο link του συνεδρίου της IAMM. Επίσης το art video πάνω στο μουσικό έργο του Θανάση Δρίτσα που γράφτηκε ειδικά για το συνέδριο (IAMM 2020) μπορείτε να δείτε στο YouTube.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ