- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βατόπουλος: Θα υπάρξει κίνδυνος με την έλευση των τουριστών
«Το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα»
Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος έλευσης τουριστών με κορωνοϊό στην Ελλάδα - Ποιο μπορεί να είναι το «όπλο» θωράκισης της χώρας.
Για την πιθανότητα εισαγωγής τουριστών με κορωνοϊό, τα τεστ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αμυντικά «όπλα» αλλά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως «είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες. Το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα. Από την άλλη δεν υπάρχει κάνεις σώφρων που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος του κορωνοϊού, υπογράμμισε ότι «πιστεύω πως κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα πιστεύω πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊου μέσα στο καλοκαίρι».
Τέλος, αναφορικά με τον ρόλο των τεστ κορωνοϊού, σημείωσε ότι «ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο. Γι' αυτό έχουμε διάφορα όπλα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης. Συγκριτικά με την γρίπη ο ιος του κορωνοϊου μειώνεται διαφορετικά από ότι της γρίπης. Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορωνοϊο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιστήμη καταρρίπτει τον μύθο ετών
Ομοιότητες και διαφορές με το έμφραγμα
Ορατά τα αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες
Τι αναφέρει μελέτη του King's College London
Ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας
Οι προτεραιότητες που έθεσε η εταιρεία στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Η πρόεδρος του ΟΦΕΤ στο Delphi Economic Forum XI
Πιο συχνή στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες η αμυγδαλίτιδα
«Το σώμα σου δεν ντρέπεται. Εσύ γιατί να ντραπείς;»
Πρόσβαση στις θεραπείες για περισσότερους
Μια θεμελιώδης αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την υγεία
Για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Τι αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας
Kαθώς πολλοί καλούνται να δουλεύουν περισσότερες ώρες ή σε πιο απαιτητικά ωράρια
Eρευνητές αποκαλύπτουν τους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των αδελφών
Πώς το στίγμα μπορεί να γίνει πιο βαρύ από τη νόσο
Η κοινή συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία και τα νέα δεδομένα για τα μικροπλαστικά
Το να απολαμβάνουμε το φαγητό έχει τεράστια οφέλη για τον μεταβολισμό μας
6ο Ετήσιο Συνέδριο για τον Καρκίνο στην Ελλάδα: Fighting cancer in disrupted times
Ισχυρά μηνύματα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.