Health & Fitness

Κορωνοϊός: Πρώτη φορά πλάσμα με αντισώματα σε ασθενείς στην Ελλάδα

Χορηγήθηκε στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ελλάδα
Κορωνοϊός στην Ελλάδα και τον κόσμο © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Για πρώτη φορά δύο νοσοκομεία στην Ελλάδα - «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν» χορηγούν πλάσμα με αντισώματα σε ασθενείς της Covid-19.

Στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός» ακολουθήθηκε για πρώτη φορά σε ασθενείς της νόσου Covid-19 η διαδικασία χορήγησης πλάσματος με αντισώματα νοσούντων που έχουν αναρρώσει από τον νέο κορωνοϊό.

Στους δύο ασθενείς θα γίνει χορήγηση πλάσματος ανά μια ημέρα και συνολικά θα λάβουν τρεις δόσεις. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι σε περίπου 15 ημέρες θα υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για την κλινική εικόνα των εν λόγω δύο ασθενών αλλά και για την αποτελεσματικότητα αυτής της μορφής ανοσοθεραπείας.

Η μελέτη ενεργοποιήθηκε στις 28 Απριλίου και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συλλογής πλάσματος από δότες, με πλασμαφαίρεση και στη συνέχεια χορήγησή του σε σοβαρά ασθενείς. Από έναν δότη λαμβάνονται 600 ml πλάσματος, το οποίο χορηγείται στον ασθενή σε τρεις δόσεις (σσ των 200 ml) ανά δύο ημέρες.

Στη λήψη πλάσματος αίματος από 10 Έλληνες ασθενείς με αντισώματα κατά του κορωνοϊού, προχώρησαν επιστήμονες από πέντε νοσοκομεία της Αττικής και ένα της Πάτρας όπως έχει γίνει γνωστό από τις αρχές του μήνα.

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ελέγχθηκαν 42 συνολικά αναρρώσαντες ασθενείς με CoViD-19. Σκοπός του είναι να μεταφέρουν αντισώματα σε ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται με σοβαρή λοίμωξη κορωνοϊού. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ