Αβέβαιο ακόμα αν οι υψηλές θερμοκρασίες «σκοτώνουν» τον κορωνοϊό
Σε επαγρύπνηση με το παραμικρό σύμπτωμα για να μην έχουμε επάνοδο της επιδημίας
Αβέβαιο ακόμα αν οι υψηλές θερμοκρασίες «σκοτώνουν» τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Δεν είναι βέβαιο ακόμα ότι οι υψηλές θερμοκρασίες «σκοτώνουν» τον κορωνοϊό, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και πρόσθεσε ότι πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση με το παραμικρό σύμπτωμα για να μην έχουμε επάνοδο της επιδημίας.
Τώρα που αυξάνονται οι επαφές μας θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση με το παραμικρό σύμπτωμα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας, για την πρώτη ημέρα της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων. «Στη φάση αυτή είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε πολύτιμοι, όλοι ανήκουμε σε μια κοινή προσπάθεια η οποία προστατεύει μεν τις ευπαθείς ομάδες περισσότερο αλλά μας αφορά όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Τσιόδρας. Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε έγκαιρα πλέον τα συμπτώματα που θα μας καθοδηγήσουν στον έγκαιρο εργαστηριακό έλεγχο, στην άμεση διάγνωση, στην ιχνηλάτιση των επαφών, στην απομόνωση και στην αποφυγή της διασποράς του ιού. «Σε αυτή την προσπάθεια είναι χρέος μας να συμβάλλουμε από κοινού για να μην έχουμε επάνοδο σε μια επιδημία η οποία θα πιέσει το σύστημα υγείας, θα πιέσει όλους μας».
Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες και κατά πόσο οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν τη μη διασπορά του ιού, ο Σωτήρης Τσιόδρας τις χαρακτήρισε αβέβαιες. Όπως είπε «υπάρχει μια μείωση της διασποράς το καλοκαίρι, μελετώντας άλλους ιούς, της τάξεως του 20-30% αλλά δεν νομίζω ότι θα οδηγήσει σε εξαφάνιση του ιού και γι ένα άλλο λόγο, ότι θα μπορεί να υπάρξει εισαγωγή από μια άλλη χώρα όπου υπάρχει έξαρση του ιού». Μακάρι ένα τέτοιο σενάριο να μην είναι υπαρκτό, εξήγησε ο κος Τσιόδρας, και είπε ούτως ή άλλως έχει αρχίσει να συζητείται μια στρατηγική που αφορά τον τουρισμό. «Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για αυτό», εξήγησε εκφράζοντας την προσωπική του άποψη ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα περιορισμένης τουριστικής κίνησης. Ο κος Τσιόδρας είπε ότι ο εργαστηριακός έλεγχος αντισωμάτων που θα δείχνει 19 ημέρες μετά τη μόλυνση ότι κάποιος έχει αναπτύξει αντισώματα, θα συμβάλλει στις τεχνικές ελέγχου των ταξιδιωτών. Συγκεκριμένα ανέφερε το παράδειγμα της Αυστρίας, για ταξιδιώτες με περιορισμένη παραμονή 2-3 ημερών στη χώρα οι οποίοι θα μπορούν να ταξιδεύουν προς την Αυστρία αφού έχει προηγηθεί μοριακό τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού και οι πιθανότητες να αναπτύξουν συμπτώματα μέσα στις επόμενες λίγες μέρες είναι χαμηλές έως ότου φύγουν από τη χώρα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.