- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αβέβαιο ακόμα αν οι υψηλές θερμοκρασίες «σκοτώνουν» τον κορωνοϊό
Σε επαγρύπνηση με το παραμικρό σύμπτωμα για να μην έχουμε επάνοδο της επιδημίας
Αβέβαιο ακόμα αν οι υψηλές θερμοκρασίες «σκοτώνουν» τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Δεν είναι βέβαιο ακόμα ότι οι υψηλές θερμοκρασίες «σκοτώνουν» τον κορωνοϊό, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και πρόσθεσε ότι πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση με το παραμικρό σύμπτωμα για να μην έχουμε επάνοδο της επιδημίας.
Τώρα που αυξάνονται οι επαφές μας θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση με το παραμικρό σύμπτωμα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας, για την πρώτη ημέρα της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων. «Στη φάση αυτή είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε πολύτιμοι, όλοι ανήκουμε σε μια κοινή προσπάθεια η οποία προστατεύει μεν τις ευπαθείς ομάδες περισσότερο αλλά μας αφορά όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Τσιόδρας. Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε έγκαιρα πλέον τα συμπτώματα που θα μας καθοδηγήσουν στον έγκαιρο εργαστηριακό έλεγχο, στην άμεση διάγνωση, στην ιχνηλάτιση των επαφών, στην απομόνωση και στην αποφυγή της διασποράς του ιού. «Σε αυτή την προσπάθεια είναι χρέος μας να συμβάλλουμε από κοινού για να μην έχουμε επάνοδο σε μια επιδημία η οποία θα πιέσει το σύστημα υγείας, θα πιέσει όλους μας».
Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες και κατά πόσο οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν τη μη διασπορά του ιού, ο Σωτήρης Τσιόδρας τις χαρακτήρισε αβέβαιες. Όπως είπε «υπάρχει μια μείωση της διασποράς το καλοκαίρι, μελετώντας άλλους ιούς, της τάξεως του 20-30% αλλά δεν νομίζω ότι θα οδηγήσει σε εξαφάνιση του ιού και γι ένα άλλο λόγο, ότι θα μπορεί να υπάρξει εισαγωγή από μια άλλη χώρα όπου υπάρχει έξαρση του ιού». Μακάρι ένα τέτοιο σενάριο να μην είναι υπαρκτό, εξήγησε ο κος Τσιόδρας, και είπε ούτως ή άλλως έχει αρχίσει να συζητείται μια στρατηγική που αφορά τον τουρισμό. «Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για αυτό», εξήγησε εκφράζοντας την προσωπική του άποψη ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα περιορισμένης τουριστικής κίνησης. Ο κος Τσιόδρας είπε ότι ο εργαστηριακός έλεγχος αντισωμάτων που θα δείχνει 19 ημέρες μετά τη μόλυνση ότι κάποιος έχει αναπτύξει αντισώματα, θα συμβάλλει στις τεχνικές ελέγχου των ταξιδιωτών. Συγκεκριμένα ανέφερε το παράδειγμα της Αυστρίας, για ταξιδιώτες με περιορισμένη παραμονή 2-3 ημερών στη χώρα οι οποίοι θα μπορούν να ταξιδεύουν προς την Αυστρία αφού έχει προηγηθεί μοριακό τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού και οι πιθανότητες να αναπτύξουν συμπτώματα μέσα στις επόμενες λίγες μέρες είναι χαμηλές έως ότου φύγουν από τη χώρα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι προτεραιότητες που έθεσε η εταιρεία στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας
Η πρόεδρος του ΟΦΕΤ στο Delphi Economic Forum XI
Πιο συχνή στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες η αμυγδαλίτιδα
«Το σώμα σου δεν ντρέπεται. Εσύ γιατί να ντραπείς;»
Πρόσβαση στις θεραπείες για περισσότερους
Μια θεμελιώδης αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την υγεία
Για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Τι αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας
Kαθώς πολλοί καλούνται να δουλεύουν περισσότερες ώρες ή σε πιο απαιτητικά ωράρια
Eρευνητές αποκαλύπτουν τους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των αδελφών
Πώς το στίγμα μπορεί να γίνει πιο βαρύ από τη νόσο
Η κοινή συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία και τα νέα δεδομένα για τα μικροπλαστικά
Το να απολαμβάνουμε το φαγητό έχει τεράστια οφέλη για τον μεταβολισμό μας
6ο Ετήσιο Συνέδριο για τον Καρκίνο στην Ελλάδα: Fighting cancer in disrupted times
Ισχυρά μηνύματα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
Οι νέες χειρουργικές προσεγγίσεις
Περίπλοκη άρθρωση, ευάλωτη σε τραυματισμούς
Γενετικοί παράγοντες και τρόπος ζωής εξηγούν γιατί τα σκευάσματα δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα σε όλους
Νέα έρευνα αποκαλύπτει τη σύνδεση εντέρου-εγκεφάλου και τα οφέλη του καφέ στην ψυχική υγεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.