- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τσιόδρας: Ανοίγουν σταδιακά τα σχολεία – Υποχρεωτικές μάσκες
Νέα συμπτώματα του κορωνοϊού
Τσιόδρας: Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επιστροφή, σταδιακά, στην κανονικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης. Μάσκες και νέα συμπτώματα.
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 17 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.534, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επιστροφή, σταδιακά, στην κανονικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η υποχρεωτική χρήση μάσκας μετά την άρση των μέτρων.
«Θέλει πολύ προσοχή» τόνισε και είπε πως θα παρακολουθούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Ο πληθυσμός των παιδιών φαίνεται πως κινδυνεύει λιγότερο και μεταδίδει λιγότερο. Σε όλο τον κόσμο είναι μια σταθερή, μόνιμη εικόνα. Υπήρξε μόνο μία λευκή ψήφος στην Επιτροπή όλοι είπαν ναι στο άνοιγμα των σχολείων», σημείωσε ο καθηγητής και υπογράμμισε: «Δεν θέλουμε να πάθουν κάτι κακό τα παιδιά, εμείς εισηγούμαστε» τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Υποχρεωτική η μάσκα για τον κορωνοϊό
Για την επόμενη μέρα και τη χρήση μάσκας, όπως είπε ο . Τσιόδρας, η επιτροπή ήταν σαφής λέγοντας κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση γα χρήση μάσκας, η οποία πλέον γίνεται υποχρεωτική σε συγκεκριμένους χώρους. Η μάσκα, σύμφωνα με την επιτροπή, «θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποχρεωτικό μέτρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους, όπως νοσοκομεία, παντοπωλεία, διαγνωστικά εργαστήρια, ιατρεία, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής. Όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι, θα πρέπει να έχουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας και για τους εισερχόμενους αλλά και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό, όπως πωλητές και ταμειακοί υπάλληλοι». Για μια ακόμη φορά, ο κος Τσιόδρας τόνισε ότι είναι λάθος η μάσκα να δίνει τη ψευδή αίσθηση ασφάλειας και για αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται με πλύσιμο των χεριών, σωστή χρήση της, χρήση αντισηπτικού το οποίο καλό θα ήταν να υπάρχει στην τσέπη μας, τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων όταν φοράμε και αφαιρούμε τη μάσκα από το πρόσωπό μας.
Νέα συμπτώματα
Ο κ. Τσιόσρας ανακοίνωσε επίσης ότι προστέθηκαν άλλα τρία συμπτώματα στη λίστα των συμπτωμάτων της νόσου Covid-19 και αυτά είναι οι κρυάδες, το ρίγος και κεφαλγίες. «Περιλαμβάνουν εκτός από τα γνωστά μας, δηλαδή τον πυρετό, τον βήχα ο οποίος μπορεί να είναι ξερόβηχας, αλλά μπορεί να συνοδεύεται και από απόχρεμψη, το λαχάνιασμα ή τη δυσκολία στην αναπνοή, που ήταν τα τρία κύρια συμπτώματα γι’ αυτή τη νόσο. Προσέθεσαν τις κρυάδες, το ρίγος, δηλαδή το τρεμούλιασμα του ανθρώπου, τις μυαλγίες, την κεφαλαλγία, δηλαδή τον πονοκέφαλο, τον πονόλαιμο και την ξαφνική απώλεια ή διαταραχή της γεύσης ή της όσφρησης», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
«Τα συμπτώματα σας θυμίζω εμφανίζονται δύο έως δέκα τέσσερις ημέρες μετά την έκθεσή μας στον ιό και συνήθως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σε τρεις με επτά ημέρες», κατέληξε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.